[#18]
Re: Program demonstrujący super szybkie BOBy pod AGA
@asman,
post #15
Witaj Asman,
Nie pamiętam już dokładnie kiedy tworzyłem ten topic w 2008 roku co miałem na myśli pisząc o współpracy, najprawdopodobniej chodziło mi o tworzenie nowych gier na Amigę. Jestem obecnie bardzo zajęty sesją na studiach ale po niej wracam pełną parą do prac nad grami/programami na Amigę.
Może napiszę póki co tutaj w kilku słowach na czym mogłaby współpraca polegać. Wiem, że miałeś zamiar stworzyć klon Robbo na Amigę w okienku Workbencha, lecz napotkałeś trudności. Jako, że sam zrobiłem od podstaw klon Robbo na Amigę według własnego pomysłu mógłbym podzielić się doświadczeniem. Razem moglibyśmy ukończyć ten projekt jeśli odczuwasz takie zapotrzebowanie. Oczywiście jeśli wykonałeś już pracę w 90% to mój wkład byłby symboliczny.
Z drugiej strony ja potrzebuję pomocy przy pisaniu w asemblerze gierek na Amigę. Praca polegałaby na wspólnym pisaniu procedur w asemblerze (przy zachowaniu zasad programowania zespołowego). Gdybym ja przysłużył się Robbo, to Ty w zamian przysłużyłbyś się jakiemuś z moich projektów. To tyle tytułem zachęty.
Pozdrawiam.
@Wali7
Po wyłączeniu przerwań systemowym poleceniem Disable() niekoniecznie musimy pisać własną obsługę przerwań czyli np. myszy.