[#1] 25 Ami/Ati-torcik na PGA. :)
Uwaga, sprawa jeszcze w żaden sposób nie klepnięta - na zasadzie bardzo poważnej plotki. :)

Copy&paste z http://www.amiscena.org/viewtopic.php?p=62965#62965

voyager said:
Miałem opisać niedzielę spędzona na PGA, ale że w ostatni dzień niewiele się działo za to pojawił się pewien pan, który przedstawił się jako organizator Poznań Game Arena i zapytał wszystkich (Atarowców i mnie) co potrzebujemy na przyszły rok). No pewnie, że większe stoisko…

I w tym momencie zaświtał mi pomysł na to, by obchodzić właśnie tam 25-lecie Amigi. Tym bardziej że zbiega się ono z 25-leciem ST-ka. Wspólny tort w boingballe i trzmiele, połączony wbitą w środek Motorolą 68k…

Jeśli wszytko wypali chciałbym postawić na stoisku komplet 11 modeli Amigi, od A1000 do A4000T oraz przynajmniej jednego Pegasosa II, Maca mini z MorphOS-em, Efikę z MOS-em, Sama440 z OS4. Wszystko to dostępne dla ludzi i wyposażone w legalny soft i gry do zabawy. Od klasyków w stylu IK+, Lotusa itp. (wg. pierwszej 25-ki PPA: Superfrog, Dune 2: Battle For Arrakis, Cannon Fodder, Civilization, Slam Tilt, UFO: The Enemy Unknown, SWOS, Mortal Kombat 2, North & South, Gunship 2000, Jaguar XJ-220, Kid Chaos, Moonstone, Another World, Mortal Kombat, The Chaos Engine, Flashback, Legion, Ruff'n Tumble, Worms, Franko - The Crazy Revenge, Super Stardust, Lotus Turbo Chalenge II, Pang). A wszystko to uzupełnione działającymi na PPC Wipeoutem, Quake’em itp.

To jasne że będzie trzeba wybrać gry dynamiczne i co ważne – wyłącznie oryginały. Postaram się zdobyć do przyszłego roku większość z niezbędnych rzeczy (sprzęt i soft), ale liczę tez na Waszą pomoc. Z całej serii Amigi które powstały poluje na (w fabrycznym stanie of coz): A500, A600, A2000, A3000T, CDTV oraz przedni panel do A4000D. No i amigowe oryginały gier, które warto pokazać/dać ludziom do pogrania.

Oprócz ww. atrakcji chciałbym przygotować plakaty związane z Amigą (Eric Schwarz nie zdąży zrobić animacji, pytałem), filmik prezentujący najlepsze tytuły (Atarowcy pokazali w tym roku ponad 160 gier na filmidle) i inne atrakcje. Postaram się tez wbić z pogawędką o demoscenie na wielgachny ekran, który stoi na PGA. Liczę na pomoc, bo PGA wypada mniej więcej miesiąc po Riverwashu. Co dla mnie oznacza mało czasu na odetchnięcie i przygotowanie się do kolejnego zamieszania…

Zajebiście byłoby się władować na takie coś ze sprawdzoną ekipą. :)

[#2] Re: 25 Ami/Ati-torcik na PGA. :)

@Kokos, post #1

:)

[#3] Re: 25 Ami/Ati-torcik na PGA. :)

@Kokos, post #1

OK

Pomysł super; bardzo chętnie się wybiorę!
[#4] Re: 25 Ami/Ati-torcik na PGA. :)

@Kokos, post #1

No skoro ma byc , az z taka pompa to chyba przytargam sie z drugiego konca kraju (mam nadzieje ze znajde czas i dostane urlop :D

[#5] Re: 25 Ami/Ati-torcik na PGA. :)

@Kokos, post #1

Również z chęcią pomogę.
[#6] Re: 25 Ami/Ati-torcik na PGA. :)

@Kokos, post #1

ATI, to o de akceleratory chodzi? :P

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem