Komentowana treść: Snoopy 51.15
[#1] Re: Snoopy 51.15
tak się zastanawiam czy na portal PPA zaglądają posiadacze OS4. Bo przeważnie zamiast normalnej dyskusji pod newsami "Os4" jest trollizm albo pustka. Z tego wynika, że albo nikt tego nie czyta albo jesli ktoś czyta to nie chce się przyznać, że ma os4. Więc pytanie po co wogóle dawać newsy o os4 jesli można dać raz na tydzien notkę z informacją co wyszlo i skąd można sciągnąć.
[#2] Re: Snoopy 51.15

@rzookol, post #1

Zaraz będą krzyki; "Co to za portal amigowy skoro nie będzie newsów o OS4?!"

Z drugiej strony może parser rss newsów z execa?
[#3] Re: Snoopy 51.15

@rzookol, post #1

Póki co niestety trollizm pod tym newsem wykonują "niebiescy", mam nadzieję, że nie będzie to kontynuowane. Jednocześnie przypominam, że w ustawieniach strony każdy użytkownik PPA może sobie wyłączyć nielubiane kategorie newsów. Tą również, jeżeli przeszkadza.
[#4] Re: Snoopy 51.15

@Grzegorz Kraszewski, post #3

moja wypowiedz daleka była od trollizmu, pytalem się tylko czy jest zapotrzebowanie na tego typu newsy. poza tym, ich istnienie mi nie przeszkadza tylko ich ilość. sprawia mylne wrażenie, że na os4 coś wychodzi i ludzie w Polsce z tego korzystają. Jesli jest kolejny news i pod kolejnym newsem nie ma żadnego komentarza na temat programu to po co go wogóle zamieszczać. Przecież wiadomo, że dopóki jakiś użytkownik się nie wypowie to nic poza trollowaniem tutaj nue będzie. Dać raz na tydzien liste i amen.
[#5] Re: Snoopy 51.15

@Grzegorz Kraszewski, post #3

Chciałbym zwrócić uwagę że nie jestem niebieski. Wole określenie nieskazitelnie biały jak mleko ;)
[#6] Re: Snoopy 51.15

@rzookol, post #4

O tym możemy porozmawiać na forum. Kolejne posty nie na temat umieszczone tutaj, będą kasowane bez uprzedzenia.
[#7] Re: Snoopy 51.15
Fajnie. Tyle, że najważniejszego - czyli zrzutu ekranu nie ma
[#8] Re: Snoopy 51.15

@rzookol, post #1

Z tego wynika, że albo nikt tego nie czyta albo jesli ktoś czyta to nie chce się przyznać, że ma os4.
Zadziwiajace wnioski. Wedlug ciebie, kazdy news o OS4 musi komentowac jego user?
Ja tam sadze, ze nie musi. No ale, kazdy ma prawo miec swoje zdanie.
[#9] Re: Snoopy 51.15
Nie wiem czy mi sie wydaje ale, wg ppa.pl na OS4.0 wychodzi srednio 2x wiecej programow niz na MorphOS.
Bynajmniej wg ilosci newsow.
[#10] Re: Snoopy 51.15
Czytalem... czytalem... Czy o zglaszanie czytania chodzi?
[#11] Re: Snoopy 51.15

@rzookol, post #4

Moim zdaniem wyciągasz błędne wnioski. ppa.pl to wortal informacyjny. Ja (podejrzewam, że nie jestem jedyny) wchodzę głównie, żeby dowiedzieć się co się dzieje w amiświatku, a nie po to, żeby klepać komentarze przy każdym newsie.

Ostatnia edycja: 26.06.07 11:48:47
[#12] Re: Snoopy 51.15

@stOOsh, post #11

ok ale po samych newsach społeczność nie jest się w stanie nic dowiedzieć o sprzęcie/systemie/oprogramowaniu. Jak coś wychodzi na mosa to od razu wiadomo: dobre złe potrzebne niepotrzebne w programach dla os4 tak nie ma. A potem mnożą się flamewary że coś działa/nie działa etc.

Ostatnia edycja: 26.06.07 12:26:11
[#13] Re: Snoopy 51.15

@rzookol, post #12

To bylaby juz lekka przesada, brak tolerancji dla systemu Amigowego, na portalu amigowym to raczej nie do pomyslenia, po drugie jest sporo osob ktore sie interesuja AOS4 , miedzy innymi ja.A tak wsomie to ciekawe czy ten program jest tak dobry jak stary ale jary SnopDos ;)
[#14] Re: Snoopy 51.15

@rzookol, post #4

sprawia mylne wrażenie, że na os4 coś wychodzi i ludzie w Polsce z tego korzystają

mylne wrażenie - dawno podobnej bredni nie czytałem.
Zapewne żyjesz w jakiejś równoległej rzeczywistości, gdzie AmigaOS nie istnieje, nic na niego nie wychodzi a zatem nikt z tego nie korzysta.

A tak zapytam - czy newsy o AROSie, WinUAE i *BACZNOŚĆ* MOSie *SPOCZNIJ* również w oczy kłukją, czy tylko te o AmigaOS?

czy jest zapotrzebowanie na tego typu newsy

To może zrobisz ankietę - "czy na amigowym portalu mają się ukazywać informacje na temat AmigaOS" bo może rzeczywiście ludzie odwiedzający amigowy portal NIE są WOGÓLE zainteresowani Amigą i AmigaOS i nie ma zapotrzebowania na amigowe newsy.

Ostatnia edycja: 26.06.07 15:25:21
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem