[#1] POMOCY!
Witam,
ostatnio wpadłem na pomysł dołączenia do swojej Amisi (1200, Apollo 040/40, 32 MB RAM) nagrywarki CD. Chciałem dołączyć ją poprzez taśmę 3,5" (mam dysk 2,5', więc nabyłem 2 przejściówki - na chłopski rozum powinno działać). Niestety stało się coś złego - nagrywarka nie dała znaku życia. Co gorsze - dysk przestał mi startować. Teraz już sam nie wiem - czy padł mi dysk, czy kontroler na płycie amigowej.
Ktoś wie jak to sprawdzić "domowymi metodami"? Albo - czy jest ktoś (najlepiej z Krakowa), kto może mi jakoś pomóc? Bo jeżeli miałaby być to kwestia dysku - cóż, kupię po prostu nowy. Ale sam już nie chcę się brać za "podłączanie". Tak to bywa jak ktoś się nie zna i chce przedobrzyć...

Pozdrawiam!
[#2] Re: POMOCY!

@bartek, post #1

może zasilanie dysku się spaliło? bo w samym kontrolerze, po niewłaściwym podpięciu taśmy raczej nic się nie powinno stać (chociaż jest to 2.5 cala, a tam jest właśnie to nieszczęsne zasilanie - inaczej niż pod 3.5 cala.
tak poza tym jestem z Krakowa, możesz się u mnie pojawić - mam sprawną płytę od A1200 więc możemy sprawdzić i Twój dysk i Twój komputer - o ile przyjedziesz ze sprzętem.
[#3] Re: POMOCY!

@wali7, post #2

byłbym Ci niezmiernie wdzięczny. Oczywiście, przyjadę. GG3280896 - możemy się jakoś umówić.

Pzdr!

Bartek
[#4] Re: POMOCY!

@bartek, post #3

moje GG: 4203032
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem