[#1] song player ahi mediator sb128
witam i mam pytanko dlaczego w song playerze po zainstalowaniu mediatorka i sb128 oraz ahi zakratkował się wybór trybów ahi w ustawieniach audio
i teraz na wersji songplayera 1.5 kozysta tylko z pauli a wersja 1.6 korzysta tylko z ahi czy ktoś sie nadtym zastanawiał?
dodam ze wykasowywałem wszystkie preferencje songa i nic nie pomogło
czy to nie mixer blokuje ten wybór?
i mam jescze jedno pytanko:
przełozyłem karte sb128 z peceta do amigi i okazało sie że, w pececie była regulacja bass trabble i niebyło regulacji 3d,
a w amidze jest na odwrót jest regulacja 3d a zakratkowana jest regulacja bass i trable
prosiłbym o jakieś porady
pozdrawaim
[#2] Re: song player ahi mediator sb128

@krzysiekk, post #1

witam poradziîem sobie z song playerem instalujâc od nowa ahi
lecz zauwaűyîem űe tym razem hipoplayer przestaî mi dziaîaę normalnie
jescze do niedawna dziaîaî mi pod ahi z trybami sb128, a teraz dziaîa tylko pod paulâ
tzn.kiedy przeîâcze na tryb sb128 jaki kolwiek od 8 bit mono do 16 bit hifi stereo to odrazu otrzymuje reset komputera.
a do niedawna mi dziaîaî bo sîuchaîem moduîów z protrackera przez soundblastera.
czy ktoô miaî juű takie problemy?
jakby co to prosiîbym o porady
acha dodam űe krëciîem teű ustawieniami ahi w kaűdâ strone i efekt byî ten sam czyli natychmiastowy reset komputera przy próbie odtworzenia moduîu jedynie paula normalnie to odtwarza bez zwiech
prosze o pomoc
pozdrawiam
[#3] Re: song player ahi mediator sb128

@krzysiekk, post #2

Podejrzewam że wcześniej i teraz masz inne wersje AHI, z jedną nie działał SongPlayer a z drugą Hippoplayer.

Dopisane: Nie możesz spać że o 4 nad ranem męczysz Amigę? :)

Ostatnia modyfikacja: 14.07.05 07:45
[#4] Re: song player ahi mediator sb128

@krzysiekk, post #2

Witam do godziny 4 rano to ja walcze z amigą
a co do tego ahi to jakiś czas temu działało wszystko a teraz dziwy jakieś
a czy u kogoś jescze występowały takie problemy?
[#5] Re: song player ahi mediator sb128

@krzysiekk, post #4

hej czy ktos mi wreszcie pomoűe
bo chciaîbym sobie posîuchac wielokanaîówek lub moduîów na hipku przez szum blastera
noi hipek wciâű jest uparty odtwarza tylko sample tzn. wav i mp3. a jak sie mu da modulik to wiesza system
oczywiôcie jezeli mu sie przeîâczy na paule yo ômiga jak gîupi
[#6] Re: song player ahi mediator sb128

@krzysiekk, post #5

U mnie jest całkiem na odwrót, moduły są OK ale jak zapodam mu mp3 to blokuje się cały komp, nie działa mysz, klawiatura a nawet okna nie odświeżają zawartości tylko muzyka gra do końca utworu a po skończeniu i tak nic nie można zrobić. Dekodowanie leci przez PPC a słucham przez Paule.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem