[#1] irc
Ludzie podajcie kilka kanałów amigowych na irc ,bo dawno nie wlazilem
a zainstalowlem progsa do irc a nie pamietam kanałów !!!

[#2] Re: irc

@kadarr, post #1

Z polskich to:

Serwer:
irc.freenode.net

Kanały:
#amiga.rulez
#castor-cvs

Moim zdaniem najlepiej byłoby gdyby istniał kanał związany ściśle z portalem PPA, no ale musiałby miec jakąś odwiedzalność i nie zniknąć po paru miesiącach jak wszystkie inne amigowe czy około amigowe.

[#3] #PPA

@grxmrx, post #2

A czy #amiga.rulez nie stoi przypadkiem na warszawa.irc7.pl? :>

Wspomniany serwer świetnie się nadaje do zakładania kanałów i rejestrowania nicków. Można też skorzystać z miejscowych botów, które beda pilnować porządku. :)

Co do #PPA to nie wiem czy jest sens stawiać coś takiego skoro na innych amigowych kanałach świeci pustkami. Nawet chętnie bym wpadał na taki kanał, ale pod warunkiem, ze ktoś by tam przychodził. :P Np można by było sie umawiać na cykliczne spotkania (np PT wieczorem). :)

Ostatnia modyfikacja: 22.08.05 22:52
[#4] Re: #PPA

@Kokos, post #3

Co do #amiga.rulez na irc7 to jest on mniej lub bardziej martwy (nawet bardziej niz mniej ).

A co do freenode to on tez oferuje rejestracje kanalow i nickow.

A co do pustek - na #castor-cvs naogol siedzi >10 osob. Co prawda glownie pegazowcow, ale jednak
[#5] Re: #PPA

@Kokos, post #3

Portal daje gwarancje jakości i trwałości ;) Więc musiałby nie istnieć portal żeby nie istniał kanał ;)

[#6] Re: #PPA

@Kokos, post #3

Zapraszam możesz być jednocześnie na jednym i drugim ;)
[#7] #PPA - spotkanko? :>

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #6

Niech ktoś z PPA założy kanał na warszawa.irc7.pl i umówmy się na jakieś dysputy-live. :) Albo po prostu na #amiga.rulez. :)

[#8] Re: #PPA - spotkanko? :>

@Kokos, post #7

Dlaczego akurat ten serwer?

[#9] Re: #PPA - spotkanko? :>

@grxmrx, post #8

Bo na nim zakradałem kanał i wiem, że działa sprawnie i nie miałem zgrzytów. Nie wiem jak z innymi. Na IRCNET nie ma botów kanałowych. Poza tym na warszawa.irc7.pl jest kanał #amiga.rulez (serwer polecany w bannerze :P). Więcej o rejestracji kanałów - http://irc7.pl/index.php?id=20

Ostatnia modyfikacja: 22.08.05 23:23
[#10] Re: #PPA - spotkanko? :>

@Kokos, post #9

Rejestracje oferuje tez freenode, no i duzo ludzi tam obecnie siedzi wiec po co otwierac kolejnego amirca z drugim serwerem? :)
[#11] Re: #PPA - spotkanko? :>

@marcik, post #10

Tę kwesję pozostawiam w rękach Szanownych Władz Miast i Osad. ;) Ja tylko czekam na info "kanał stoi tu, a tu, nazywa się tak i siak, a spotykamy się wtedy, a wtedy. :P

[#12] Re: #PPA - spotkanko? :>

@Kokos, post #9

a po co ci boty kanalowe? zaloz w ircnecie !ppa zamist #ppa i bedziesz ownerem, nikt ci go nie zabierze. zreszta wychodzilbym z zalozenia ze normalni ludzie tu przebywaja. a w ircencie zawsze jest jeszcze #amisia, !amisia i kilka innych :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem