[#1] 3.0 na 3.1
Mam A1200 z romem 3.0 . Chciałbym go zamienić na 3.1 ale w sposób programowy. Próbowałem już Blizkicka ale nie dzała. Acha mam karte turbo Blizzarda z 060 na pokładzie i powerpc która nie działa więc na początku sewkwenji startowej mam umiszczony plik bpccfix który wyłącza pawera. Prosze poradżcie mi jak mam 3.0 zamienić na 3.1 bo kupno romu 3.1 odpada bo nie mam z kond.

[#2] Re: 3.0 na 3.1

@grasik, post #1

A czy już sprawdzałeś wszystkie wersje BlizKick?

Może nie działa tobie, bo masz już tego romu
mapowanie w menu karty BPPC teraz włączone.

[#3] Re: 3.0 na 3.1

@grasik, post #1

Przepraszam za mały off-topic, ale "nie mam z kond" powaliło mnie... Język polski umiera...

[#4] Re: 3.0 na 3.1

@PopoCop, post #3

efunzine.com - jest cały czas do kupienia, czasem jest też na allegro. Mogć sić mylić, ale 100 % emulacji programowej chyba nie ma.
[#5] Re: 3.0 na 3.1

@PopoCop, post #3

Mnie też rozwaliło "z kond", ale nie powiem, podoba mi się to :).

Czy ROM 3.1 jezzzd niezzzbędny do uruchomienia zystemu 3.5 bo chyba o to chodzi by mieć tego 3.1? Ja używam os'a 3.1 na kości 3.0 ale to akurat no problemo.

Postrafiam!

[#6] Re: 3.0 na 3.1

@elt, post #4

To nie jest emulacja tylko mapowanie nowszej wersji romu.

[#7] Re: 3.0 na 3.1

@BagoZonde, post #5

Tak. AmigaOS3.5 potrzebuje ROM3.1 i dlatego w pudełku z AmigaOS3.5 jest miejsze na dwie kości ROM :) Właśnie jak kupowałem AmigaOS3.5 dla A4000, to zamówiłem właśnie z ROMem3.1. Wyszło taniej niż kupowanie oddzielnie AmigaOS3.5 i ROM3.1 :)
[#8] Re: 3.0 na 3.1

@BagoZonde, post #5

BagoZonde napisał(a):

> Mnie też rozwaliło "z kond", ale nie powiem, podoba mi się to

taaa

> os'a

a mnie rozwalił ten apostrof
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem