[#1] Zniknięte urządzenia scsi
Cześć.

Nad moją Amy wisi ostatnio jakieś fatum. Najpierw padł BlizzardPPC, uruchomiłem kompa na Blizzku060 ze scsi, ale po jakimś czasie znowu coś się skopało. Z szyny scsi znikły moje dwa dyski scsi i nagrywarka. CD-rom za to został widoczny jak był. Próbowałem podłączać "zniknięte" urządzenia osobno, ale po prostu ich nie widać. Ani hdtoolbox, ani unitcontrol, ani hdinsttools nie wykrywają ich na szynie. Nie jest to chyba kontroler bo cd-rom działa i ram na nim jest też widoczny. Chyba nie taśma, bo znowu cd-rom jest wykrywany bez problemów. Nie wiem już. Może ktoś ma jakieś sugestie?

Krypol

[#2] Re: Zniknięte urządzenia scsi

@Krypol, post #1

Jestes pewien, ze masz porzadne zasilanie? (tzn. czy przypadkiem zasilacz nie szfankuje). Moze po prostu nie wyrabia z tyloma urzadzeniami. Posprawdzaj miernikiem.

Sam mam scsi na blicku, lecz go jeszcze nie testowalem - w razie czego moge Ci pomoc.

[#3] Re: Zniknięte urządzenia scsi

@11MASTEr, post #2

Pomyślałem to samo, odłączyłem wszystkie urządzenia i podłączałem pojedynczo. Z czterech urządzeń pracuje tylko jedno. A właściwie pracują wszystkie (rozkręcają się, świecą diodkami, reagują na reset), tylko nie są widoczne na szynie. A co do pomocy, bardzo chętnie sprawdziłbym to na innym kompie.

[#4] Re: Zniknięte urządzenia scsi

@Krypol, post #3

No to mozemy potestowac chocby dzisiaj - wejdz na gg i zagadaj do mnie.

[#5] Re: Zniknięte urządzenia scsi

@11MASTEr, post #4

Do gg jeszcze nie doszedłem. Udało mi się wystartować system na starym, od lat nie aktualizowanym dysku IDE, i są same problemy. Tu stara wersja czegoś, tam stara klasa czegoś innego... Trzeba to tropić i powoli dochodzić a to wymaga czasu.

[#6] Re: Zniknięte urządzenia scsi

@Krypol, post #5

Jest jeszcze mejl.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem