[#1] Amiga 1200 emulator amigi 500
czy mozna kupic sprzetowy emulator do amigi 1200 amigi 500 ?.
[#2] Re: Amiga 1200 emulator amigi 500

@SzaryWilk, post #1

Ach,podziwiam cie.
Wiesz co to bootmenu??jezeli tak to go uzyj.

[#3] Re: Amiga 1200 emulator amigi 500

@SzaryWilk, post #1

a jak włożę małą myszkę w lewe ucho to wyjdzie prawym ?

[#4] Re: Amiga 1200 emulator amigi 500

@SzaryWilk, post #1

Nie słuchaj głupich docinków tych pseudow-owiec
Emulator istnieje i jest jak najbardziej realny. Zdobycie go jest jednak trudne, ale ja znam niezawodny sposób. Otóż kupujesz zwykłego peceta - czaisz? I teraz na tym pececie (z windowsem XP bądź nowszym) instalujesz winuae. Potem uruchamiasz, ustawiasz tryb emulacji na zgodny z A1200 i już prawie gotowe. Teraz stawiasz pc obok A500 i masz emulator! Dla większego efektu i szpanu możesz spiąć peceta z amigą jakimś kabelkiem

Ostatnia modyfikacja: 31.01.07 21:17
[#5] Re: Amiga 1200 emulator amigi 500

@SzaryWilk, post #1

"Bez sęsu" - powiedział Miecio do swojego Taty
[#6] Re: Amiga 1200 emulator amigi 500

@SzaryWilk, post #1

Nie istnieje coś takiego.
[#7] Re: Amiga 1200 emulator amigi 500

@mailman, post #6

i znowu hahah zle mnie zrozumiano,pytam sie czy cos takiego istnieje gdyz ostatnio rozmawialem z elektronikiem i mowil mi ze nie ma zadnych przeszkod zeby cos takiego zrobic i nawet slyszal ze ktos cos takiego zrobil myslalem ze moze ktos cos na ten temat wie?
[#8] Re: Amiga 1200 emulator amigi 500

@SzaryWilk, post #7

Nie źle Cię zrozumiano tylko tak zadałeś pytanie. Proponuję myśleć przed napisaniem i następnie przeczytać co się napisało, a nie później twierdzić, że to ktoś czegoś nie zrozumiał.

Wracając do tematu, to że jakiś domorosły elektronik uważa, że nie ma przeszkód nie jest tożsame z tym, że coś takiego istnieje.
[#9] Re: Amiga 1200 emulator amigi 500

@koodlaty, post #4

można zainstalować linuxa taniej wyjdzie winda to jakieś 320pln!!

Benedykt

[#10] Re: Amiga 1200 emulator amigi 500

@SzaryWilk, post #7

A mój kolega elektronik powiedział ,że możliwe jest wyleczenie mnie z mojej alergii^^
[#11] Re: Amiga 1200 emulator amigi 500

@SzaryWilk, post #7

SzaryWilk napisał(a):

> i znowu hahah zle mnie zrozumiano,pytam sie czy cos takiego
> istnieje gdyz ostatnio rozmawialem z elektronikiem i mowil mi
> ze nie ma zadnych przeszkod zeby cos takiego zrobic i nawet
> slyszal ze ktos cos takiego zrobil myslalem ze moze ktos cos na
> ten temat wie?

Trudno zrozumieć tekst bez znaków przestankowych i poprawnej składni .

Sprzętowy emulator a500 montowany do a1200? A po co? Od odpalania gier jest whdload, a jak ktoś bardzo chce to są zawsze przełączniki kickstartów, albo magiczne dyskietki mapujące kick1.3 (sam mam taką do mojej a600 ;) ). Robienie sprzętowego emulatora z OCSem i 680000 trochę mija się z celem skoro można za kilka dych dostać całą a500 na allegro ;) .
[#12] Re: Amiga 1200 emulator amigi 500

@Grygus, post #11

Witam.
Mógłbyś wrzucić na stronke (albo przesłać mi mailem) obraz ADF swojej magicznej dyskietki mapującej kick1.3

Posiadam A500+ i też mam problemy,bo wiele super gierek nie rusza z 2.0

Z góry wielkie dzięki.
[#13] Re: Amiga 1200 emulator amigi 500

@koodlaty, post #4

Ja myślałem że to forum jest dla sympatyków Amigi .Takie porady typu kup Pc-ta to ja jako amigowiec sobie wypraszam.Wystarczy odpowiednia dyskietkć użyć i po kłopocie .Jako takiego emulatora elektronicznego nie było bo i po co.
A tak w celu pełnej informacji dla kolegi to należy kupić Jakiegoś maczka żeby ten durny windol nie powodowal stanu przed zawałowego przy każdym starcie lub próbie otwierania pdf.Własnie sie bawie czyms takim i mysle że sobie do schematów jakiegos maca postawie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem