[#1] Seattle Times o Amiga Inc.
W Seattle Times zamieszczono artykuł dotyczący budowy hali wystawowej, której budowę ma sponsorować Amiga Inc. W artykule czytamy wiele o przeszłości Amigi, jej siedzibie i samym Billu McEwen.
[#2] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@mailman, post #1

Jak pamietam wszystkie firmy majace cos wspolnego z ami zajmowaly sie roznymi p******kami a nie nasza przyjaciolka, i dzis sa juz tylko wspomnieniem
[#3] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@mailman, post #1

Ciąg dalszy wydarzeń wokół budowy hali wystawienniczej. Radni miasta Kent żądają 2,5 miliona dolarów w ramach pierwszej transzy. Płatność ma być dokonana do połowy lipca.
[#4] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@mailman, post #3

Bill chyba w totka wygral

[#5] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@mailman, post #3

Radni Kent City tracą cierpliwość w stosunku do Amiga Inc. Na poniedziałek wyznaczono ostateczny termin na to, aby firma Amiga Inc. wpłaciła pierwszą transzę deklarowanej kwoty. Jeżeli tak się nie stanie, miasto będzie szukać innego sponsora.

Bill McEwen od tygodnia nie odpowiada na telefony ani maile.

[#6] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@mailman, post #5

Jego dni są policzone.
:P

[#7] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@mailman, post #5

prawnicy wszak kosztuja ...a hyperion moze dostac wszystkie znaki towarowe ..wiec?dziwisz sie ze sie ukrywa
[#8] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@DRACOX, post #7

Husajna wytropili, jego tymbardziej wytropią.

[#9] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@pwe, post #8

To byl sobowtor. A swoja droga to zalosna jest ta firma. Proponuje zrzute na zakup praw do marki amiga

[#10] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@Fazior, post #9

panie i panowie ale nie tylko wesolo jest u nas w polsce,pajace tez sa w innych krajach i zalosni biznesmeni he he he )
[#11] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@SzaryWilk, post #10

Pajace...jeden jest Szary.

[#12] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@Fazior, post #9

Dobry pomysł.
To może jakieś propozycje dot. amigi stworzonej prze PPA inc.

Ja proponuje oprzeć się na źródłach. Standardowo procek 2Ghz, pamięć rozszerzalna przez turba (standard 1GB) układ graficzny z 512mb ram (z możliwością rozszerzenia 8 razy więcej.

A teraz ide bo może w W11 zaresztują Billa.

[#13] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@pwe, post #12

Ze źródła to najlepszy Komodorek! :)
No i wymagania spełnia ok, racja
http://www.commodoregaming.com/pcshop/Game+PC/Commodore+xx.aspx
[#14] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@Leon, post #13

Co to za ****... ?
PCet zapakowany w skrzynke z logiem Comodora i sprzedawany za krocie ?
To zaczyna robic sie co najmniej zalosne.... i jeszcze to "Commodore Gaming (C) 2005" duszenie kupki
[#15] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@selur, post #14

Nie ma jak bunusik emulator z ponad 50 grami z C64 i podkładka pod mysz
Wszystko za jedyne 4000e!!
Swoją drogą ciekawe ile osób to kupiło.

[#16] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@selur, post #14

eee tam ja bym chcial miec takiego grzyba, to bym zapraszal ludzi pograc na commodorku :P

a co do obudowy mi sie podoba przynajmniej nie ma zbednych bajerow

[#17] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@Banderas, post #16

postota na pierwszy miejscu

[#18] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@Leon, post #15

ciekawe ile osób to kupiło.

Jest moda na retro w informatyce, marka bardzo dobrze się kojarzy, więc pewnie nie narzekają na mały zbyt.
[#19] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@APC74, post #18

Miejmy nadzieje, ze nikt tego nie kupil... wtedy odejdzie im ochota na nabijanie ludzi w butelke.

btw: podobne "to to" troche do sprzedazy "Windows Media Center", ktora u nas zakonczyla sie kompletna klapa :) (na szczescie)
[#20] Re: Seattle Times o Amiga Inc.

@selur, post #19

Czy ja wiem - na świecie są miliony ludzi, którzy kochają komodorka - niech tylko kilka procent z tego kupi te komputery. C= jakoś utrzymuje się ze sprzedaży tego sprzętu od lat, stąd mój wniosek, że jakiś zbyt na te komputery mają. A że drogo i dzisiejsze C= ma się nijak do C= z czasów C64 to już zupełnie inna para kaloszy. Dla wielu ludzi naklejka na obudowie to podstawa. :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem