@Cezarykl, post #2
@Stoopi, post #5
Adatper podpięty do IDE wygląda czytnik kart SD, nie CF.
Wersja 3A
@tomekumb, post #8
@tomekumb, post #1
@snifferman, post #10
Ja zacząłbym od wymiany kondensatorów jeśli są nie wymienione również w zasilaczu i czyszczenie złącza krawędziowego gumką do mazania.
U mnie byla podobna sytuacja z Tf1230. Pomogło zainstalowanie najnowszych bibliotek mmulibs. Teraz stabilnie jak skala. Byc moze również twoja rewizja plyty głównej wymaga timing fixa. Sprawdź w necie. Moja rewizja nie wymagała.
@tomekumb, post #12
Wygląda chyba jednak na to, że jest jakiś problem z zasilaczem. Przed chwilą odpaliłem amigę po kilkugodzinnej przerwie i o dziwo Workbench normalnie się zbootował i przez jakieś 5 minut wszystko śmigało, karta turbo była wykrywana itd. Niestety potem nastąpiła zwieszka i po restarcie system już nie wstawał. Także raczej szykuje się na zakup zasilacza. Myślicie, że taki może wystarczyć?
@tomekumb, post #12
Myślicie, że taki może wystarczyć?
https://allegro.pl/oferta/zasilacz-z-wlacznikem-amiga-500-600-1200-mocny-11925524664
Ja zacząłbym od wymiany kondensatorów jeśli są nie wymienione również w zasilaczu i czyszczenie złącza krawędziowego gumką do mazania.
@snifferman, post #13
Równie dobrze może być to wina brudnego złącza krawędziowego, które po nagrzaniu PCB przestało łaczyć.
Sam TF może być kiepsko polutowany i przy nagrzaniu coś przestaje łączyć.
Cpu który masz na TF to wersja plastikowa 25Mhz(jeśli nie była przedrukowana przez dalekowschodnich dystrybutorów) i może się przegrzewać, albo wogóle nie wyrabiać. Ten procek jest w podstawce?
Możesz zamiast org zasilacza podłączyć zasilacz PCtowy pod wtyczke od stacji dysków i przetestować czy będzie to samo. Dźwięk nie będzie działał prawidłowo, ale do testów stabilności wystarczy.
@tomekumb, post #15
ewentualnie podesłanie amigi do jakiegoś serwisu, tylko kto obecnie się tym zajmuje?
@tomekumb, post #15
TF kupiłem w sklepie Archi-Tech. Nie wiem jak z jakością u nich w porównaniu z innymi sklepami. CPU ma 50 Mhz zgodnie z tym co wypisuje mi SysInfo.
Co to jest to złącze krawędziowe
podesłanie amigi do jakiegoś serwisu, tylko kto obecnie się tym zajmuje?
@tomekumb, post #12
Zresztą te kondensatory na płycie nie są napuchnięte, więc chyba nie wymagają wymiany.
@Norbert, post #24
A to tak można podkręcać dwukrotnie, bez szkody dla procesora?
Spróbuj wymienić, bo może się okazać że płyta główna i zasilacz są ok.
Masz dostęp do jakiejś innej karty turbo, aby zweryfikować przypuszczenia ?
@tomekumb, post #25
"Karta turbo TF1230 wersja 64MB, podstawka PGA, CPU 68030RP25C w jednej z najnowszych rewizji (stabilnie działające) kolor laminatu zielony."
@Kulamario, post #28