kategoria: Sprzęt
[#1] Przedłużacz portu RGB
Na rynku często można spotkać przedłużacze portu myszy/joysticka, które oszczędzają gniazda w komputerze. Ja szukam przedłużacza portu RGB, który oszczędza gniazdo w Amidze, a przy okazji pozwala porządnie przymocować (przykręcić) np. zewnętrzny scandoubler. Czy ktoś spotkał taki przedłużacz, który działa jak powinien? Niedawno kupiłem jeden w UK i był beznadziejny - obraz przez kabel Scart był prawie niewidoczny na TV, a obraz na monitorze dostał pionowych linii. Bez przedłużacza wszystko jest OK.
Odesłałem kabel i szukam innego, który nie psuje obrazu. Jest taki? A może ktoś podjąłby się zrobienia takiego?
1
[#2] Re: Przedłużacz portu RGB

@PopoCop, post #1

Na Allegro ludzie sprzedają kable do Amigi. W opisie często mają, że ręcznie robione. Napisz do takiego gościa czy Ci nie zrobi takiego jak chcesz.

Ja np, kupiłem taki i wg mnie mucha nie siada jeśli chodzi o jakoś obrazu.
https://allegro.pl/oferta/amiga-euro-kabel-hq-przewod-oplot-tv-scart-1-5m-13842777443

Ostatnia aktualizacja: 08.10.2024 16:57:01 przez TomcioPaluszek
[#3] Re: Przedłużacz portu RGB

@PopoCop, post #1

Mi kabel RGB robił Kamil Antoniuk. Jak chcesz, mogę Ci podesłać namiar na FB. Kabel jakościowo jak fabryka, obraz świetny, dobrze ekranowany. Wtyczka DB23, nie żadna cięta samoróbka z DB25.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem