[#1] Budka Suflera w Multimediach
Wpadla mi w rece plyta CD "Budka Suflera - Akustycznie".
Gdy ja zapodalem do Amigi aby sobie posluchac, okazalo sie ze jest tam tez sciezka dla komputerow.
Wg pliku readme ktory tam sie znajduje plyta powinna sie odpalic pod Win3.11/95 oraz po Mackiem.
Wymagania niewielkie: Mac LC III lub nowszy 68030/25MHz+.
To pierwsze co zrobilem to emulatory w ruch.
Niestety. Fusion sie wypial calkowicie na te plyte, a Shapek wykryl ze plyta jest ale tylko jako Audio.
Zadne zaklecia nie pomogly.

Gdy zapodalem plyte na PowerBooku pod MacOS to system ladnie pokazal zawartosc plyty
ale dwuklik na ikonie dal ladny komunikat ze: "Niestety, klientow 68k juz nie obslugujemy"

Na plycie sa pliki video w mov ktore ladnie sie odtarzaja pod Moovidem. Oprocz jednego
do ktorego trzeba uzyc CyberQT.
Oraz kilka jpegow z koncertu.
1
[#2] Re: Budka Suflera w Multimediach

@Phibrizzo, post #1

Fusion sie wypial calkowicie na te plyte, a Shapek wykryl ze plyta jest ale tylko jako Audio.
Zadne zaklecia nie pomogly

A odpowiednie "zwieszki" do obsługi płyt multivolume i podobne uruchamiają się podczas startu MacOS ?
[#3] Re: Budka Suflera w Multimediach

@Norbert, post #2

Nawet nie wiem ktore to.
Mam inna plyte multivolume i ona jest widziana bez problemu pod obydwoma emulatorami.
Dodatkowo w Fusione w ustawieniach zazanczylem opcje HFS/PC i nic to nie pomoglo.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem