Komentowana treść: Silk Dust - przygodówka tekstowa
[#1] Re: Silk Dust - przygodówka tekstowa
Zagrałem niedawno w wersję amigową i okazała się zabugowana (nie da się zrobić jednej rzeczy w drugiej części gry). Zgłosiłem to autorowi i ma zrobić poprawkę. Odpaliłem wersję na ZX Spectrum i przeszedłem feralny moment w grze, ale niedługo potem wykryłem kolejnego buga.
Jest to zastanawiające, że nikt do tej pory nie wykrył tych błędów w amigowej i spectrumowej wersji (prawie 4 lata od premiery) - czyżby, że nikt w "Silk Dust" nie grał?

Ostatnia aktualizacja: 17.05.2025 13:32:26 przez PopoCop
1
[#2] Re: Silk Dust - przygodówka tekstowa

@PopoCop, post #1

To mi wyglada na gre pisana pod jakis interpreter Level 9.
np. pod ten.

link
ale raczej pod oryginalny.
Byc moze Amigowy interpreter jest bledny. Albo plik jest uszkodzony.
Mozna uzywac plikow z innych systemow na Amidze, jesli to jest interpreter gier Level 9.
Tutaj masz pare starszych gier Level 9, skonwertowanych z C64/MSX, o ile dobrze pamietam.

link
[#3] Re: Silk Dust - przygodówka tekstowa

@Don_Adan, post #2

Ewentualnie to jest interpreter Infocom-u.

link
[#4] Re: Silk Dust - przygodówka tekstowa

@PopoCop, post #1

Jest to zastanawiające, że nikt do tej pory nie wykrył tych błędów w amigowej i spectrumowej wersji (prawie 4 lata od premiery) - czyżby, że nikt w "Silk Dust" nie grał?

Obecnie większość "amigowych" graczy, to "oglądacze" lub tacy, co po pierwszym uruchomieniu i zagraniu 5 minut zapominają o grze. W tak niszowym gatunku jak gry tekstowe jest prawdopodobnie jeszcze gorzej i w 95% przypadków autor jest jedyną osobą, która uruchamia swoją grę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem