[#1]
MOS Classic - problemy ze stabilnością
Witam Wszystkich! :)
Jakiś czas temu zainstalowałem sobie MOSa pod klasyka. Niestety na moim sprzecie z niewiadomych mi przyczyn nie za bardzo da sie go używac. Po pierwsze system ma problemy z wystartowaniem. Udaje sie raz na pare prób. Czy ktoś wie, co może byc przyczyną?
A jak sie już uruchomi, to bardzo czesto system zamraża sie. Czasem nastepuje to po jakimś pół godziny, czasem po pieciu minutach, a czasem od razu po starcie lub nawet podczas wczytywania systemu. Niekiedy bywa natomiast, ze system pracuje stabilnie przez cały czas, ale to z reguły żadkość.
MorphOSa używam na BPPC. Procesor sie raczej nie przegrzewa, ma dobre chłodzenie i wydaje sie byc zimny. Programy testujące nie wykazały, żeby pamiec była uszkodzona. No chyba, że mam jej za mało (64MB)? System zamarza zarowno w zestawieniu MorphOS+DOpus, jak również gdy używam tylko Ambienta. MorphOSa mam oczywiście zarejestrowanego. A zwisy są nawet, gdy zostawie wczytany system na jakiś czas i nic nie robie.
Program getramdebuglog nie wykazuje mi nic, natomiast debugramdump, również nic konkretnego nie mówi.
Nie wiem, czy ten system na klasykach jest tak nie stabilny? Czy Wam również sie tak zachowuje? Prosze pomóżcie, gdyż ogólnie to już znalazłem wiele przewag nad klasycznym AmigaOS (poza stabilnością) i chciałbym go używac. :S