[#1] MUIM_Dirlist_ReRead - odkrycie
Dwa dni szukałem tego buga i okazało się, że powoduje go (akurat u mnie jest to bug) wykonanie metody MUIM_Dirlist_ReRead. W momencie kiedy tego zupełnie nie chciałem program zachowywał sie tak jakbym fizycznie kliknął na liście, czyli ustawiany był atrybut MUIA_List_Active.
Okazało się, że w/w metoda przy okazji odświerzenia listy ustawia tez ten atrybut. Z jednej strony logiczne, bo po odświerzeniu listy ustawia, że żaden element nie jest zaznaczony, ale z drugiej strony, jeśli ma się ustawione notyfikacje na ten właśnie atrybut i spodziewa się, że będzie on "łapany" tylko po fizycznych kliknięciach, to można być nieco zaskoczonym i sfrustrowanym :D
To tyle ku przestrodze przyszłych muiowych odkrywaczy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem