[#1] Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000
Poszukuję tej książki:
Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000
Adam Doligalski
Czy ktoś wie gdzie można ją wypożyczyć/dostać/kupić/ ewentualnie jako, że jest niedostępna ściągnąć?? Na allegro ostatnio jej nie widziałem, natomiast w Bibliotece Narodowej nie można wypożyczać książek do domu, ani w całości skserować. Czy istnieją jakieś strony ze starymi książkami o Amidze?W przypadku Atari wiele dawnych pozycji jest dostępnych w Internecie.
[#2] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@NREPEB, post #1

Ta ksiazka jest ciekawa pozycja tylko dla osoby ktora chce babrac sie w ukladach specjlalizowanych.Jezeli chcesz sie tylko nauczyc asemblera to sciagnij z netu/aminetu rozne dane na temat rozkazow m68k.

[#3] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@AmiChris, post #2

Dzięki za obecnie jedyną odpowiedź na moje pytanie Tak chciałem sobie poczytać o układach specjalizowanych Amigi w jakiś przystępny sposób, niestety nie mogę już nigdzie dostać tej "zabytkowej" książki, nawet w Helionie nie jest dostępna w druku na życzenie, a nie znam nikogo w Warszawie, posiadającego ją.
[#4] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@NREPEB, post #3

jak chcesz to moge ci ta ksiazke [...] he he he napisz na maila.
[#5] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@SzaryWilk, post #4

Taka procedura może być niezgodna z prawem i proszę mi tego rodzaju propozycji na forum nie umieszczać. Ostrzeżenie.

[#6] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@NREPEB, post #3

ja zdaje się mam tę książkę (mam nadzieję, że jej nigdze nie zawieruszyłem), mogę się pozbyć jej za stosowną opłatą :)
pisz na priv
[#7] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@wali7, post #6

tej ksiazki nie ma juz w sprzedazy wiec chyba to nie jest przestepstwo.
[#8] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@SzaryWilk, post #7

Ale prawa autorskie do publikacji są wciąż własnością autora - stąd jest to przestępstwo.
[#9] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@_luk, post #8

kurcze ale my mamy prawo he he he,mogli by w koncu zrobic to porzadnie przeciez na rynku tej ksiazki dawno nie ma wiec nic na tym nie traci autor a komus ta wiedza moze sie przydac.
[#10] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@SzaryWilk, post #9

Typowe rozumowanie SzaregoWilka hehehe

[#11] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@Pinto, post #10

Jakby kto potrzebował, to jest obecnie używka na olxie za 75zł - drogo, ale rzadko się ostatnio pojawia.

>> LINK

Ostatnia aktualizacja: 05.07.2025 15:04:45 przez mastaszek
[#12] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@NREPEB, post #1

Google: książka Kurs asemblera dla początkujących Amiga 500 - 4000 PDF
Szybko trafisz na vdoc.pub
[#13] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@mastaszek, post #11

Dzięki za informację. Książka zakupiona
2
[#14] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@mastaszek, post #11

Miałem zakupić bo mój egzemplarz już gubi kartki od wertowania ale postanowiłem innym dać szansę. Przyznam, że książka z początku jest niezrozumiała, ale z biegiem czasu powoli łapie się tą wiedzę.
[#15] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@tukinem, post #14

Ja swoją pochowałem razem z Magazynami Amiga (wszystkimi numerami) w 2007 roku z myślą, że ten czas nie wróci, ale gdybym wziął pod uwagę słowa dziadka: "czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trąci" to bym tego nie zrobił. Papier to papier, a nie jakieś pdfy różnej jakości. Niestety człowiek na starość zdziadział zupełnie i grzebie w śmieciach. (To się przyda i tamto się przyda)
1
[#16] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@koczis, post #15

Masz rację. Sam pisałem w Amosie z książką na kolanach i to samo mam teraz, gdy siądę do Asm One. Tylko, że tu często się zapomnę, kartki wylecą i później zbieram z ziemii szeroki uśmiech
[#17] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@mastaszek, post #11

75 zł nie tak drogo. Dwa lata temu wystawiłem za złotówkę, poszła za 150 zł.
1
[#18] Re: Kurs asemblera dla początkujących. - Amiga 500-4000

@xylaz, post #17

Możecie ją sobie ściągnąć z mojego Chmika 'Fifalski' i wydrukować potem jeśli ktoś lubi szelest papieru.

Ostatnia aktualizacja: 06.07.2025 21:01:00 przez Stoopi
4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem