[#1] pytanie za 100 pkt nie śmiać sić
jak sciągnać grć ze strefy gier i uruchomić na ami???????
[#2] Re: pytanie za 100 pkt nie śmiać sić

@PRIMER, post #1

Witam!
W wielkim skrócie. Ściągasz plik (pliki) z gierką. Jak plik nie jest z roszerzeniem adf to należy go rozpakować do takiej właśnie postaci. Przerzucasz do amisi, np. http://www.ppa.pl/software/software-AP-przenoszenie.html. Zrzucasz na dyskietkę np. programem adf2disk i opdpalasz gierkę na ami. Po za tym poczytaj trochę wcześniejsze posty na tym forum. Ten temat był już niejednokrotnie wałkowany.
Pozdro.
[#3] Re: pytanie za 100 pkt nie śmiać sić

@Kitech, post #2

A teraz małe utrudnienie:

Pytający kupił Ami na pchlim targu, na dyskietkach z workiem jest X-copy, albo ich nie ma w ogóle. A zresztą nawet jakby miał całego Workbencha to i tak nic nie zrobi, bo nie zna podstawowych komend dosa, a Amiga ma 512 kB chipu plus ewntualnie dodatkowe 512 kB pod klapkę, tak że nawet spakowanego adf'a nie skopiuje z pecetowej dyskietki nawet jakby jakimś cudem udało mu się zainstalować taki napęd.

Sorki za taki kretyński post, ale humor mam nienajlepszy, no i jakoś muszę go sobie choćby w takim "Valwitowym" stylu poprawić.

[#4] Re: pytanie za 100 pkt nie śmiać sić

@PRIMER, post #1

nie kupiłem ami na targu po prostu przez lata wypadłem zupełnie z obiegu i dlatego zapytałem ale zapewniam Cić że moja konfiguracja na pewno nie bćdzie miała problemów z uruchomieniem tych gierek
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem