Forum » PPA
[#1] jak zamowic "Total Amiga PL" ?
Witam ponownie

Mam pytania odnosnie Total Amiga PL:

O czym glownie sa artykuly w tym pismie ?
Czy o nowych systemach (morphosy,pegazosy, sosy i inne) ? :P
Czy znajde tez cos o starych amigach?
Ile wyszlo dotychczas numerow Total Amigi PL ?
Jak np. zamowic jednorazowo wszystkie numery archiwalne ?
[#2] Re: jak zamowic "Total Amiga PL" ?

@selur, post #1

Patrzysz tu:
http://www.ppa.pl/totalamiga/
Wypełniasz tam formularz, wpłacasz kasę na wskazane konto bankowe i czekasz (i czytasz maile o potwierdzeniu zgłoszenia i przelewu).

> Ile wyszlo dotychczas numerow Total Amigi PL ?

Na dzień dzisiejszy dwa.
[#3] Re: jak zamowic "Total Amiga PL"?

@selur, post #1

O czym glownie sa artykuly w tym pismie?

http://totalamiga.ppa.pl/ - każdy bieżący numer jest tutaj opisany. Artykuły to głównie recenzje oprogramowanie lub/i sprzętu.

Czy o nowych systemach (morphosy,pegazosy, sosy i inne)?

Przeważa oprogramowanie dla AmigaOS 4.0. Są także artykuły o programach dla MorphOS-a. Jeżeli jednak pojawiają się ciekawe programy dla AmigaOS 3.x (Amipodder, czy inne), to także są opisywane.

Czy znajde tez cos o starych amigach?

Nie w takim zakresie jak zapewne myślisz.

Ile wyszlo dotychczas numerow Total Amigi PL ?

http://totalamiga.ppa.pl/ - 2

Jak np. zamowic jednorazowo wszystkie numery archiwalne ?

http://totalamiga.ppa.pl/ - tiknąć odpowiedni boks i wpisać ilość egzemplarzy.

P.S. I znowu nie czytasz dokładnie. Banner na górze portalu jest w części reklamowej, a dodatkowo na głównej stronie, po prawej stronie jest duży boks z logo :)
P.S. 2. Tak wiem, złośliwy jestem ;)
[#4] Re: jak zamowic "Total Amiga PL"?

@mailman, post #3

Wybacz ale znowu nie doceniasz moich intencji

Otoz przejrzalem owy formularz wczesniej i moja uwage przyciagnal fragment tekstu " W listopadzie 2005 roku rozpoczęliśmy inicjatywę ...".

O ile sie orientuje drogi mailmanie (twoje posty duzo mnie kosztuja... samozaparcia i nie tylko :) ) mamy padziernik 2006, wiec pomyslalem sobie
,iz to troche malo aby w ciagu roku wydac "az" 2 numery z czego 1 archiwalny.

Takze chcialem sie upewnic tylko czy moj tok rozumowania jest sluszny i czy numery archiwalne nie zamawia sie przypadkiem za pomoca innego formularza.
Jak widac nie byl, bo rzeczywiscie kolega #2 potwierdzil, ze wyszly tylko 2 numery.
Swoja droga, mozna by dac tam krotkie info o tym ile wyszlo dotychczas polskich numerow, bo liczby 22,23 nie za bardzo mnie przekonuja (no i znowu wam niechcacy wszedlem z butami na stol... no popatrz )

P.S. "Kto mieczem wojuje od miecza ginie" :D
[#5] Re: jak zamowic "Total Amiga PL"?

@selur, post #4

TA jest kwartalnikiem, a skoro dopiero rok temu zaczeto rozmowy, to
zalapalismy sie na kolejny numer dopiero byl po Polsku, no i mamy
zawsze maly poslizg co do wersji angielskiej, ta chyba niedlugo
powinna wyjsc...

[#6] Re: jak zamowic "Total Amiga PL"?

@selur, post #4

Otoz przejrzalem owy formularz wczesniej

Widać niezbyt uważnie.

i moja uwage przyciagnal fragment tekstu " W listopadzie 2005 roku rozpoczęliśmy inicjatywę ...".

Czytaj dalej:

W listopadzie 2005 roku rozpoczęliśmy inicjatywę mającą na celu uruchomienie polskiej edycji drukowanego magazynu Total Amiga. Odzew ze strony zainteresowanych przygotowaniem tłumaczenia osób zaskoczył nas, a efekt ich pracy będzie można obserwować wraz z każdym kolejnym numerem wydawnictwa.

Wystarczy kliknąć na odnośnik, aby zorientować się, że od listopada 2005 pojawiły się dwa numery angielskie, a numerów poprzednich logicznie nie ma sensu tłumaczyć, bo nie dość, że nieaktualne, to po prostu nie mamy takich mocy przerobowych i nie ma takiego zapotrzebowania (co zresztą widać także po ilości numerów angielskich, które wychodzą rocznie oraz tempie tłumaczenia edycji polskiej).

Nie wiesz czym jest TA, nie wiesz jak długo powstaje, a masz mnóstwo uwag i pretensji do tego, że jest go mało i jesteś niedoinformowany. Nie rozumiem takiego postępowania.

mamy padziernik 2006, wiec pomyslalem sobie
,iz to troche malo aby w ciagu roku wydac "az" 2 numery z czego 1 archiwalny.

Pisz w takim razie do Anglików, że od tamtego czasu wydali tylko trzy numery, a my dwa przetłumaczyliśmy. Bo to przecież według Ciebie oni są winni. TA, jak już zapewne zauważyłeś, nie jest magazynem polskim, lecz tłumaczeniem.

Swoja droga, mozna by dac tam krotkie info o tym ile wyszlo dotychczas polskich numerow, bo liczby 22,23 nie za bardzo mnie przekonuja

A wystarczy popatrzeć w menu nawigacyjnie na tej podstronie, aby zostać przeniesionym do:

Wydania bieżącego, wydań poprzednich, zamówienia i FAQ. W tych pierwszych, jak to logiczne myślenie podpowiada, znajdują się właśnie wspomniane, czyli wydanie bieżące i wydania poprzednie. Gdyby było ich więcej ukrywalibyśmy to? Chyba nie. Gdy będą dochodziły kolejne numery, będzie to się powiększać.

Ale w jednym przyznam Ci rację. Pewnej informacji tam brakuje i zaraz ją dopiszę.

(no i znowu wam niechcacy wszedlem z butami na stol... no popatrz :twisted

I zaraz powiesz przepraszam?

P.S. Czas chyba zakopać topór :)
[#7] Re: jak zamowic "Total Amiga PL"?

@mailman, post #6

Grrr.... #$%^@#$$%^_^%&*#%%#!!! (autocenzura)

Przepraszam ale nie mam w zwyczaju przepraszania za cos, za co przepraszac nie tzreba ;) (opsss chyba jakas niechciana rekurencja)

P.S. Ano chyba czas OK

(mam tylko nadzieje, ze "ktos" nie wykorzysta tego czasu na przeglad wojsk i ich doposazenie, by lepiej przygotowac sie na ARMAGEDDON )
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem