Forum » PPA
Wątek zamknięty
[#1] wtf?
Szukałem czegoś o kanale Boomerang (Mimo iż nie jestem dzieckiem lubię kreskówki ;p) znalazłem coś takiego:
http://www.tvkromwer.pl/~pawel/boomerang/
wtf?

edit: jak widze stoi za tym pwe, którego chyba każdy zna ;p

Ostatnia modyfikacja: 11.01.07 14:21
[#2] Re: wtf?

@x3nU, post #1

xD
OK

[#3] Re: wtf?

@x3nU, post #1

Spadłem z krzesła... Właściwie to było do przewidzenia, postąpił jak większość dzieci neostrady. Ciekawe czym to edytował? "Front pedziem"? Ah, zauważyłem że "coco" i "pwe" to te same osoby. Brawo :).

Ostatnia modyfikacja: 11.01.07 16:13
[#4] Re: wtf?

@Malin, post #3

"

"
[#5] Re: wtf?

@x3nU, post #1

Ciekawe co na to Uran, którego to jest (jeśli mnie pamięć nie myli) design...
Takie coś to się do sądu nadaje i - jeśli prawnik będzie dobry - to odszkodowanie może iść nawet w setki tysięcy PLN...
No to rodzice pwe będą mieli niezłą niespodziankę na koncie...
[#6] Re: wtf?

@Torn, post #5

Wgetujcie stronę i do sądu. PPA będzie miało fundusze na utrzymanie serwera przez kilka lat :).
[#7] Re: wtf?

@x3nU, post #1

I tam.. Bawi się chłopak, testuje, pewnie miał zamiar dogadać się prawnie tylko czasu nie miał. ;)

[#8] Re: wtf?

@Kokos, post #7

Ja jestem za pozwem z jednego powodu. Dzieci i inne osoby myślą ,że wszystko im wolno. To da wielu ludziom do myślenia! Ale to sprawa autora layoutu.
PS: Zachowałem sobię kopię strony na pamiątkę :) Ciekawą ma budowę! Wszystkie obrazki są w katalogu "Amiga - Polski Portal Amigowy Amiga Classic, AmigaOne, Pegasos, AmigaOS, MorphOS, AROS - [ 21.10.2006 ]_files" xD
[#9] Re: wtf?

@x3nU, post #1

Dziwne ma chłopak podejście.Jest masa bezpłatnych CMS-ów które idealnie nadają się do budowy takiej stronki,a on idzie po największej linni oporu.
Widać ambitny i nie lubi łatwizny ;)

[#10] Re: wtf?

@x3nU, post #8

E tam. Wystarczy dać po łapkach i wystarczy. :) Nie mąćmy wody. :]

[#11] Re: wtf?

@Kokos, post #10

No w sumie racja, to jeszcze dziecko. Może lepiej zwrócić uwagę na pełnoletnich plagiaciarzy.
[#12] Re: wtf?

@x3nU, post #11

No nie wiem, to chyba nie jest taki klasyczny "fansite", czy "hołpejdż"... To jest strona o kanale telewizyjnym, a hostuje ją Międzyrzecka Telewizja Kablowa...
Może robi ją pwe, bo właścicielem tej kablówki jest n.p. tatuś, który stwierdził że synek będzie tańszy niż "te spece od www"?
[#13] Re: wtf?

@Torn, post #12

Dla oczywiste jest (może się mylę), że kablówka oferuje hosting (tak robi wieeeele kablówek). W teorię "z tatusiem" nie wierzę :P
EDIT: A może ktoś z zainteresowanych się odezwie?

Ostatnia modyfikacja: 11.01.07 19:16
[#14] Re: wtf?

@x3nU, post #1

To może teraz jakieś połączenie 'bratnich' portali? Joke ;)

Ostatnia modyfikacja: 11.01.07 19:21
[#15] Re: wtf?

@x3nU, post #13

No tak, tyle że zwykle to dotyczy tych które oferują też dostęp do internetu, ale międzyrzecka?
No ale może, trzeba by to jakoś sprawdzić...
A z resztą, to w sumie nie ważne, to jest sprawa redakcji PPA i to czy podejmie jakieś kroki czy nie, to ich decyzja.
[#16] Re: wtf?

@x3nU, post #1

Ale sie narobilo. Ubedzie PPA tego designu?

Pozdrawiam

[#17] Re: wtf?

@pjk, post #16

pjk napisał(a):

> Ale sie narobilo. Ubedzie PPA tego designu?

Niby używasz Linuksa, a popierasz złodziejstwo? Dziwne.
[#18] Re: wtf?

@x3nU, post #1

To już nawet nie jest śmieszne. To jest żałosne.
To prawie tak jakby skopiować onet i naiwnie wierzyć że nikt się nie skapnie (no dobra może z onetem trochę przesadziłem ale w przyszłości kto wie… OK )
[#19] Re: wtf?

@x3nU, post #1

Hahaha! Z początku myślałem, że dostałem sie na jakiś odłam portalu PPA , a to plagiat!

A na powaznie: nie podoba mi się że ktoś skopiował kod dla włąsnych potrzeb. Jakby nie było to watość intelektualna która do kogoś należy. Ale ganiać po sądach? Komu by sie chciało? Dajcie mu do zrozumienia, żeby zmienił design stronki - może zrozumie. A jak nie, to zhakowac gościa :D

--- EDIT ---

No Panowie! To na dole tamtej stronki czyli ---> Copyright © 2006-2007 BOOMERANG MEDIA . All rights reserved. - zakrawa na draństwo!

Ostatnia modyfikacja: 11.01.07 20:20
[#20] Re: wtf?

@AlaN, post #19

Nie wie co to znaczy i tyle^^

EDIT: Albo myśli ,że redakcja PPA pomyśli ,że ta strona należy do Cartoon Network i się przestraszy!

Ostatnia modyfikacja: 11.01.07 20:31
[#21] Re: wtf?

@AlaN, post #19

No! Ktoma phone'a do Goriona? ;d

[#22] Re: wtf?

@AlaN, post #19

AlaN napisał(a):

> Ale ganiać po sądach? Komu by sie chciało?
> Dajcie mu do zrozumienia, żeby zmienił design stronki - może
> zrozumie. A jak nie, to zhakowac gościa :D

A jak nie zrozumie, to worek na głowę, łopatę do ręki i niech sobie dziurę wykopie?

Ech, czytam pomysły niektórych i zastanawiam się: .pl to czy .ru...
[#23] Re: wtf?

@Fei, post #22

Ech, te stereotypy. Nie żebym był fanem ".ru" ale do nie jest sprawiedliwe.
[#24] Re: wtf?

@Kokos, post #10

W sumie racja. niech ktoś (autor?) wyjaśni, że ten design jest czyjąś własnością i jakimi konsekwencjami taka zagrywka grozi..... ...Tak na przyszłość...
[#25] Re: wtf?

@x3nU, post #1

Najlepsze na stronie są 4 komentarze ;)

[#26] Re: wtf?

@x3nU, post #1

Redakcja wie o stronie i podjęła odpowiednie kroki...

[#27] Re: wtf?

@Grzegorz Kraszewski, post #26

Dopieliście swego...skasowałem ..co nieznaczy że strona nie powróci....tyle że tym razem wszystkim zajme się sam

[#28] Re: wtf?

@pwe, post #27

No cóż, życzę powodzenia OK
[#29] Re: wtf?

@x3nU, post #28

Tak a tymczasem pokaże wam co sam umiem www.xiaolin-showdown.tv.pl ...powoli przestaję się tym zajmować (tą stroną)
Choć lay PPA do Boomerangu mi pasował :)
Kurcze wiedziałem że coś będzie ale że aż taka afera
A stronę robiłem (to znaczy poprawiałem) na Macromedia Dreamweawer.Mój stary widział tą stronę ,a cały serwis był robiony przez kogo innego.
Jednak grzebanie i przerabianie kodu nauczyło mnie wielu żeczy.
Może by powrócic do kożeni i zabawić się flashem?

Ostatnia modyfikacja: 12.01.07 20:08
[#30] Re: wtf?

@pwe, post #29

żałość

Edycja:

Z pewnych powodów Strona tymczasowo zawieszona!!! Tymczasem zapraszam na forum !!! http://boomerang.xad.pl

A nie miałeś odwagi się przyznać, że ukradłeś layout ? Hmm?

Ostatnia modyfikacja: 12.01.07 20:20
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem