Forum » PPA
[#1] Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach
Zmieniłem powiadomienia o liczbie nowych komentarzy i wiadomości od ostatniej wizyty. Teraz są wyświetlane w prawym górny rogu (komentarze: biały tekst na czerwonym tle, wiadomości: biały tekst na zielonym tle) i linkują do boksu ostatnich komentarzy pod newsami (spod którego została usunięta informacja o liczbie nowych komentarzy od ostatniej wizyty).

Mam nadzieję, że taka zmiana się przyjmie. Mnie się podoba ;)

[#2] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@grxmrx, post #1

Mnie także jest ok!

[#3] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@grxmrx, post #1

Mam dziwne wrażenie, że dziś ppa zaczęło mi się wolniej przewijać z użyciem rollera myszki (OWB pod MOS-em). Pewnie bez związku, ale...

[#4] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@Leander, post #3

To przez ten prostokącik "zgłoś błąd". Istotnie jako element o pozycji ustalonej względem okna, a nie strony, spowalnia skrolowanie.

Ostatnia modyfikacja: 15.09.2010 19:35:04
[#5] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@grxmrx, post #1

Dzięki za wszelkie udogodnienia i nowości na ppa :)

[#6] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@G. Kraszewski, post #4

A nie można by go też na stałe wrzucić w prawy górny róg..

[#7] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@MaaG^dA, post #6

Pomysł był taki by dla wygody zawsze ta opcja była pod ręką.

[#8] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@grxmrx, post #7

A ja powiadomienia o nowych komentarzach po prostu nie widzę. Pewnie znowu problem po mojej stronie, jak wczoraj z pewnym linkiem w menu u góry :)
[#9] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@madman15, post #8

Najpierw jakieś nowe komentarze od ostatniej wizyty muszą się pojawić, to akurat z cookies nie ma nic wspólnego.

[#10] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@grxmrx, post #9

Dobra, mam! pojawiło się!
Z tym że chyba zepsute. Zobaczymy przy kolejnym komentarzu.
[#11] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@madman15, post #10

Poproszę o screenshot na email z informacją o przeglądarce i jej wersji.

[#12] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@grxmrx, post #9

Dla mnie przydatność znikoma. Po kliknięciu (obojętnie czy na komentarze czy wiadomości) przewija stronę na dół. Tyle to mogę zrobić bez logowania.
PPA jest tak żywym portalem, że nie ma chyba kwadransa bez wpisu na forum czy gadaczu , ale jak kogoś cieszy taki gadżet (cyferka) to O.K. No i fajnie że ci się chce przy tym majstrować.
A co z filtrowaniem użytkowników/tematów ? Jest szansa?
[#13] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@adam_mierzwa, post #12

Tu chodziło o to, że stali bywalcy portalu za każdym razem musieli zjeżdżać na dół, aby zobaczyć, w którym wątku pojawiły się nowe komentarze. Teraz nie muszą zjeżdżać na dół, bo po prostu zobaczą to na górze. Kliknąwszy zostaną przeniesieniu na dół.

Brakuje mi jednak podawania na dole tego, co było poprzednio, czyli ile jest nowych wiadomości, nowych komentarzy i komentarzy do artykułów. Góra górą, ale niech dół zostanie jaki był ;)

[#14] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@adam_mierzwa, post #12

A co z filtrowaniem użytkowników/tematów ? Jest szansa?

Co do tematów to wolałbym jednak to dodać już w nowym kodzie strony, nad którym jeszcze muszę trochę popracować.

Co do użytkowników to można w sposób podany w tym wątku:
http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=6&t=4940&startliczba=25

[#15] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@madman15, post #10

Naprawione, pod Operą już jest OK.

[#16] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@grxmrx, post #15

Grxmrx: a czy nie da się tych powiadomień zrobić bardziej neutralnie kolorystycznie, teraz jest z lekka oczojebnie. A tak jakby wywalić to czerwone tło i napisy zrobić na wysokości wyloguj się i mój profil?

[#17] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@pampers, post #16

Jak dla mnie to że rzuca się w oczy jest zaletą, a nie wadą...
[#18] Re: Powiadomienia o nowych komentarzach i wiadomościach

@madman15, post #17

Nie utożsamiaj oczojebności z rzucaniem się w oczy ;) Każdy ma swoje zdanie, ja przedstawiłem jak ja to widzę.

[#19] Filtrowanie ostatnich postów

@adam_mierzwa, post #12

OK, dodałem taką protezę - na samym dole strony http://www.ppa.pl/forum_ppa/latestposts.php (zapis do cookies).

[#20] Re: Filtrowanie ostatnich postów

@grxmrx, post #19

A czy dałoby się zaznaczać i przechowywać tematy, które sa dla nas jakos ważne? Czasem człowiek wie, że coś czytał, ale za diabła znaleźć nie może, bo to co nas interesowało (porada) jest przy okazji jakiegoś brednioserialu w jakimś tam temacie.

[#21] Re: Filtrowanie ostatnich postów

@Ender, post #20

Aktualnie nie, nie chcę tworzyć kolejnych protez w kodzie. Wolałbym takie funkcjonalności wprowadzać już w nowej wersji, nad którą pracuje.
Do tego czasu polecam funkcje zakładek w przeglądarkach www.

[#22] Re: Filtrowanie ostatnich postów

@grxmrx, post #19

grxmrx rulez! OK
Dzięki wielkie.

[#23] Re: Filtrowanie ostatnich postów

@grxmrx, post #19

OK, dodałem taką protezę - na samym dole strony

To ja mam jeszcze takie pytanie. Czy ten wybór działów mógłby również obowiązywać dla boksa z najnowszymi postami na stronie głównej?

[#24] Re: Filtrowanie ostatnich postów

@G. Kraszewski, post #23

To rozwiązałoby też problem opisany w końcowej części dyskusji tu: http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=6&t=4940&startliczba=75

[#25] Re: Filtrowanie ostatnich postów

@G. Kraszewski, post #23

Możemy powrócić do tego tematu? ;) Bo najnowsza bredniodyskusja znów zmniejszyła poziom czytelności interesujących dla mnie części forum. Fajnie by było gdyby to ustawienie obowiązywąło dla "boksa z prawej strony" głównej strony PPA.

Ostatnia modyfikacja: 27.10.2010 11:20:46
Forum » PPA
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem