[#1] Scandoubler i Monitor od PC
Siemka !!!

Mam ochote zafundować sobie scandoublera i podłaczyc go pod monitkę L.G od PC. Ale cały pic polega na tym że chcę kożystać z oby kompów jednocześnie. Pomyślałem że dobrym rozwiązaniem może być zakup jakiegos przełącznika KVM. Tylko czy to wypali ??? Może ktoś kombinował z was w ten sposób i podzieli sie doświadczeniami.

Pozdrawiam
Mackoski
[#2] Re: Scandoubler i Monitor od PC

@Mackoski, post #1

Witam

Przelacznik odradzam. Najwygodniej zaopatrzyc sie w monitor z dwoma wejsciami. Wlasnie takiego uzywam do swojej Amigi. Do jednego wejscia podpiolem AGA przez scandoubler, a do drugiego karte graficzna. To samo mozesz zrobic z Amiga i pc rzecz jasna.

Monitor Eizo FlexScan 17" kupilem na Allegro w ubieglym roku za 330zl bodajze i jestem z niego bardzo zadowolony. Z przodu ma przelacznik do przelaczania wejsc VGA, a w prefsach tego monitora mozna ustawic, ktore wejscie ma miec priorytet. Moim zdaniem full wypas, a jakosc przelacznikow zewnetrznych raczej nie dorowna temu wbudowanemu w monitor.

Rozejrzyj sie, bo to oczywiscie nie jedyny monitor z dwoma wejsciami, ale ten akurat znam i z reka na sercu moge polecic.

Pozdrawiam
Robert
[#3] Re: Scandoubler i Monitor od PC

@Robert Jackowski, post #2

W pełni zgadzam się z przedmówcą, przełącznik zewnętrzny to wielka pomyłka. Zdecydowanie monitor z wejściem VGA i BNC, który posiada własny przełącznik sygnałów jest lepszym rozwiązaniem.
[#4] Re: Scandoubler i Monitor od PC

@stony, post #3

Wszystko O.K ale mam juz monitke i jej teraz nie wyrzucę. Powiedzmy że niebęde sie bawił w ręczny przełacznik tylko wyskrobie troche kasy i zafunduje jakis automat, który pozwoli mi na przełaczanie bez konieczmności wyłączania Amisi i PC.
[#5] Re: Scandoubler i Monitor od PC

@mackoski, post #4

Witam,

Jaki masz monit? Ile ewentualnie bys za niego chcial?

Pozdrawiam
Robert
[#6] Re: Scandoubler i Monitor od PC

@Robert Jackowski, post #5

Hehehehe Monitke mam roczną L.G. 17" F700B
[#7] Re: Scandoubler i Monitor od PC

@mackoski, post #4

Wydasz ze 100zł a efekt i tak będzie mocno niezadowalający. Warto?
[#8] Re: Scandoubler i Monitor od PC

@Mackoski, post #1

Używam taki przełącznik do karty graficznej i scandoublera. Mam to 1,5 roku i jestem zadowolony. Problem jest w tym, że potrzeba dodatkowo dwóch kabli, a to nieeleganckie. Cena takiego zestawu to około 60-70 złotych. Ta sama uwaga dotyczy twojego problemu.
Pero
[#9] Re: Scandoubler i Monitor od PC

@Mackoski, post #1

Oki. To jeszcze male pytanie jaki kupić scandoubler zewnętrzny czy wewnętrzny, który polecacie ????

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem