[#1] niestabilny system i errory
Ojjjj te errory!!!!! Dlaczego przy startcie WB (mam Wb 3.1, newicons, MUI, VisualPrefs, toolsdaemon, localepl) często zacinają mi się programy z cyklu clicktofront, toolsdaemon, workbench, loadwb, albo po prostu po np. naciśnięciu gadżetu zamykania okna zawiesza się cały system??? Może kupić rom3.1 i AmigaOs3.9?

[#2] Re: niestabilny system i errory

@Orson, post #1

VisualPrefs - duzo wersji bylo skopanych, pewnie jest jakas stabilna ale ja dalem sobie spokoj i mam gadzety i ramki z MCP v1.32

toolsdaemon - tutaj tez bywaly niestabilne wersje

clicktofront - ta denerwujaca pierolka rodem z win tez moze byc podejrzana

Jezeli po zamknieciu gadgetu okna masz zwieche to moze sie gryzc MCP z FBlitem i innymi latkami.

Jezeli system sie zamraza to dziadostwo robi jakas latka ale jezeli masz reset to oprocz latki moze to byc za slabe zasilanie. Sprawdz jakims programem co sie buntuje, ja ostatnio czasami odpalam muforce (z pakietu mmu) ale na 030 nie wiem czy to ruszy.

Jedym slowem wylacz wszystkie latki i stopniowo je dodawaj, a jezeli masz stare to zaciagnij najnowsze np. z Aminetu (oprocz MCP)...
[#3] Re: niestabilny system i errory

@Andrzej Drozd, post #2

Clicktofront bylo dostarczane razem z systemem Amigowym :))) I to
dlugo przed ekspansjom windowsow... wtedy na pc używało się dosa,
windows byl ciekawostką :)

[#4] Re: niestabilny system i errory

@Kaczus, post #3

No faktycznie, a myslalem ze to kiedys sciagnalem z Aminetu ;)
[#5] Re: niestabilny system i errory

@Orson, post #1

Na mój gust to os3.1 będzie się sypał na ks3.0 - swego czasu robiłem to samo i jakoś nie mogłem z systemem dojść do ładu. - chyba sie nie mylę ?
dwa rozwiązania: prostrze - załatw sobie ks3.1 i sprawdź jak bedzie działać lub drugie bardziej racochłonne - zachowaj sobie partycje z system i postaw 3.0 + używane oprogramowanie i zobacz jak będzie śmigać.

[#6] Re: niestabilny system i errory

@Orson, post #1

albo po prostu po np. naciśnićciu gadżetu zamykania okna zawiesza sić cały system???

heh mialem kiedys tak samo z karta apollo 040/40, niewiem czy akurat w Twoim przypadku tez winna jest karta turbo. najlepiej wyjmij ram, a pozniej wywal calego blizzarda i potestuj system. jesli bez karty system bedzie dzialal stabilnie to tak naprawde niewiem czy karta jest uszkodzona czy moze jakis zimny lut?
W kazdym razie mi pomoglo zainstalowanie OS3.9.

[#7] Re: niestabilny system i errory

@DarQo, post #6

Winowajcą okazał się niedociśnięty ROM, jakoś nikt o tym nie pomyślał. Z tego co mi mówił Orson od momentu dociśnięcia ROMu, ani razu nie miał zwisu :D

[#8] Re: niestabilny system i errory

@Orson, post #1

Dawno dawno temu jak mialem pierwsza a1200 chcialem zrobic uaktualnienie systemu. Zaczalem kopiowac rozne rozkazy i biblioteki zgodnie z zasada "im wiecej rozk. czy bibl. miejsca zajmuje tym lepiej". Oczywiscie nie wiedzialem do czego sluzy komenda "version" i w efekcie otrzymalem kompletnie niestabilny system ktory raz sie wlaczal a raz nie. Jak sie probowalo cos zrobic to nagle wieszal sie a zamiast czerwonego "guru" wyskakiwalo zolte, juz nie pamietam co tam pisalo. Takze moze przez przypadek wgrales jakies stare biblioteki czy rozkazy"?

[#9] Re: niestabilny system i errory

@Lorak, post #8

Drugim powodem tych errorów okazał się visualprfs. bez niego wszystko jest w porządku.

[#10] Re: niestabilny system i errory

@Orson, post #9

No przeciez napisalem na samym poczatku ze VP jest be! :) (a przynajmniej te wersje ktorych uzywalem).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem