[#1] Jaki portal na IBrowse?
Który z polskich portali informacyjnych (tych ogólnych, nie chodzi mi o tematyczne, amigowe, etc.;) polecacie do przeglądania z IBrowse?

wp, Onet, o2 czy interia odpadają, wyświetlają się bardzo kiepsko na tym programie, aż wstyd :(

[#2] Re: Jaki portal na IBrowse?

@grxmrx, post #1

Gazeta.pl wyglada dosc dobrze... (w porownaniu do wp na przyklad). W dodatku jest w miare rzetelnym zrodlem informacji...

[#3] Re: Jaki portal na IBrowse?

@grxmrx, post #1

www.hoga.pl prezentuje się całkiem nieźle..

Zakładam, że twórcy wp i onet nie przestrzegają opisanych standardów, a wykorzystują specyficzne właściwości konkretnych przeglądarek. Nie mam tu na myśli tzw. stylów.
[#4] Re: Jaki portal na IBrowse?

@rjack, post #3

Nie wiem jak onet, ale akurat WP ma nawet link do validatora XHTML 1.0 i jak widać są zgodni z tym standardem. Inne też można validatorem z w3.org sprawdzać...

[#5] Re: Jaki portal na IBrowse?

@grxmrx, post #4

Problem zaczyna byc duzy... niestety. Jak juz wpspomnial grxmrx (czy mam to czytac jak "gryxmryx"? :) wp juz calkowicie przeszlo na standardy sieciowe. Interia ma juz gotowe demo takiego portalu i niedlugo tez sie przerzuci.

Nie wiem jak onet, ale oni takze sukcesywnie wywalaja stary kod zastepujac wszystko css'ami.

Coz, swiat idzie do przodu a amigowe przegladarki nie :(

PS: generalnie, strony pisane wg standardow siecowych powinny dobrze wygladac w nieCSS'owych przegladarkach (dobrze, zanczy - czytelnie). Kazdy element blokowy jest wtedy wyswietlany jeden pod drugim. Jednak jesli jest za duzo informacji na stronie, czytanie takiego czegos staje sie meczace, jesli jednak informacji jest malo na pojedynczych podstronach (np. jak u mnie http://www.foobillard.er.pl) to da sie z takich stron bez problemu korzystac... no i laduja sie szybciej ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem