[#1] Birdie&VisualPrefs
Mam problem zainstalowałem Birdie2000(do user-startupu) i jest wszystko cacy. Dokładam VisualPrefs i kicha wielka. Niby Birdie jest ale w miejscach gdzia są tytuły na oknach(właściwie to wszystko co się znajduje na oknie)i gadżety zamykania okna i inne na tychże samych oknach(OpusMagellan RULEZZ) znikają a zamiast tego pojawiają się(właściwie jest ich brak) miejsca o podobnym kolorze do tekstury ale w jednym kolorze. Co jest nie tak? Instalowałem VisualPrefs-a standardowym instalerem. Thanxx za pomoc.

[#2] Re: Birdie&VisualPrefs

@Arbuz, post #1

Mialem podobny problem... To jest w instrukji VP. Musi byc wlaczona opcja (w VP): Don't optimize border rendering. U mnie pomoglo.

[#3] Re: Birdie&VisualPrefs

@maciek, post #2

Dobra ale mam polskie lokale które to? Bo u mnie Englisz nie teges. ))

[#4] Re: Birdie&VisualPrefs

@Arbuz, post #3

Nie optymalizuj rysowania krawędzi

[#5] Re: Birdie&VisualPrefs

@grxmrx, post #4

Ok działa THANXX.

[#6] Re: Birdie&VisualPrefs

@Arbuz, post #1

Też mam problem z Birdiem (używam też VP), ale ciut inny. W miejscach gdzie są gadżety textura jest jaśniejsza. Gdy dam NOLIGHTING to jest ok ale giną wtedy kolory shine i shadow i okno wygląda mizernie (a suwaki znikają). Pomaga też jak dam lra 0 lga 0 lba 0. Ale wtedy nie mam shine i znów problemy z wyglądem ramki okna i suwaków. Może ktoś wie jaka jest tego przyczyna i co muszę ustawić żeby było ok?
[#7] Re: Birdie&VisualPrefs

@szulu, post #6

U mnie już działa. Przeczytaj 4 komentarze wyżej. Birdie uruchamiam z User startupu dokładnie tj. ,, Run >NIL: C:Birdie Sys: Prefs/Presets/Patterns/14.jpg ActivePattern Sys: prefs/presets/Patterns/12.jpg imposelevel=10" I to by było na tyle. Podstawowym moim błędem było nie zaznaczenie w Visual Prefsie nie optymalizowania rysowania krawędzi. I już jest po kłopocie i jest pięknie. Thanxx Maciek i grxmrx

[#8] Re: Birdie&VisualPrefs

@Arbuz, post #7

Niestety u mnie to nie działa. "Nie optymalizuj..." mam zaznaczone bo bez tego nie wyświetlał gadżetów w ogóle. Chyba to coś z paletą. Może pomogłyby komuś graby z okien, żeby zobaczyć o co mi dokładnie chodzi. Jakby co to te dziwne okienka można zobaczyć na mojej stronie http://www.szulu.host.sk w dziale software (tekst o JabberWocky). Niech mi ktoś pomoże bo już miesiąc się tak męczę. Próbowałem ustawień VP od kilku osób i nic:(((.
[#9] Re: Birdie&VisualPrefs

@szulu, post #8

Ja tez sie meczylem z Visual Prefesem + Birdie. Dalem temu spokoj (po tych moich probach pokazaly sie nowe wersje VP, ale nawet juz nie chcialem tego sprawdzac). Z pomoca przyszedl mi MCP i gadzety typu XEN. Jak to wyglada mozesz zobaczyc w Graffiti. Jedynym problemem jest czasochlonnosc metody prob i bledow i odpowiednie ustawienie wielkosci, aby suwaki i gadzety nie nachodzily na siebie. Jezeli chcesz sprobowac to najlepiej wysle ci moje prefsy z MCP i na ich wzor szybciej ustawisz u siebie. Dodatkowo uzywam takze nakladki TitleShadow ktora zmienia kolor napisow na okienku.

[#10] Re: Birdie&VisualPrefs

@Andrzej Drozd, post #9

Niestety nie używam już MCP. Zresztą nie jestem przekonany do gadżetów XEN. A co do VP to używam chyba najnowszej wersji. Wiem, że mój problem da się rozwiązać bo 2 moich znajomych miało tak samo i jakoś sobie poradzili (niestety nie pamiętają jak;)).
[#11] Re: Birdie&VisualPrefs

@szulu, post #6

Czyżby nikt nie potrafił mi pomóc? Sam już nie mam pomysłów a nie chciałbym reinstalować całego systemu:(. Może jakieś propozycje?
[#12] Re: Birdie&VisualPrefs

@szulu, post #11

A używasz to birdie gui? Bo jak ja używałem go to miałem ten sam problem.

[#13] Re: Birdie&VisualPrefs

@Arbuz, post #12

Chodzi Ci o gui do prefsów? Nie używam. Odpalam birdiego w s-s (probowałem też w u-s i w wbstartup). Zresztą z użyciem prefsow jest to samo. Pomaga jedynie NOLIGHTING ale wtedy giną shine i shadow i nie widać nawet suwaka w oknie (o wyglądzie takich okien nie wspomnę;)).
[#14] Re: Birdie&VisualPrefs

@szulu, post #13

Jeszcze popatrzę i jak chcesz to ci podeślę na priva shoty z VP z ustawieniami. OK?

[#15] Re: Birdie&VisualPrefs

@Arbuz, post #14

OK. Czekam z niecierpliwością. A chwilowo wyłączyłem Birdie.
[#16] Re: Birdie&VisualPrefs

@szulu, post #15

Niestety, z Twoimi ustawieniami też nie działa. Pewnie czeka mnie reinstalka systemu. Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś pomysły.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem