[#1] amiga 500 kik 1.2
Witam
mam pytanie kupiłem sobie amige do kolekcji nastćpną A500 kik 1.2
west-germany i czasami podczas wgrywania niektórych programów i gier
gaśnie lampka power a przy niektórych niegaśnie np sensible soccer
gaśnie a przy innych programach nie dołożyłem tylko jakies Polskie
512kb z góry dzićki za pomoc i odp aha mam jeszcze A500 kik 1.3 takie cos niewystćpuje może to wina kikstartu 1.2 ???pozdrawiam
jak ktoś sić z takim czymś spotkał to niech sić odezwie

[#2] Re: amiga 500 kik 1.2

@Tomala, post #1

Miałem kiedyś A500 z ROM 1.3 WEST-GERMANY. (tzn. mam ale zepsutą chlip)
O ile pamiętam też lampka power raz byla zapalona a raz nie. Chyba zależało to od sprzętu (jakiś filtr dźwiękowy). Wiem, że w nowszych wersjach A500 nie było takich chyba kłopotów.
[#3] Re: amiga 500 kik 1.2

@Tomala, post #1

To normalne. W amigach fakt włączenia filtru dzwiękowego sygnalizowany jest pociemnieniem led power. W niektórych amigach gaśnie (właśnie w starszych A500 z kickstartem 1.2), w niektórych tylko lekko przygasa (od A500 z Kickiem 1.3). Jak się komuś nie podoba, można pogrzebać w środku i to usunąć - ale po co - to taka "fantazja" konstruktorów Amigi.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem