[#1] Jak stworzyć partycje macowa w amigaos?
Witam!!!

Mam pytanie dotyczące stworzenia pod AmigaOS partycji macowej.

Jak ją stworzyc?
[#2] Re: Jak stworzyć partycje macowa w amigaos?

@AMIFANPL2, post #1

A w jakim celu?
Jesli dla emulatora Macintosha (Fusion, Shapeshifter), to wystarczy przydzielic wolna partycje w preferencjach, a emulowany macintosh zobaczy ją i zrobi format
[#3] Re: Jak stworzyć partycje macowa w amigaos?

@AMIFANPL2, post #1

Jeśli masz jakąś wolną partycję, którą chcesz przeznaczyć na MacOS to ja bym uruchomił najpierw emulator Maca i MacOS pod nim z CD lub z plikopartycji. Oczywiście wcześniej zaznaczyłbym w ShapeShifterze lub też Fusionie taką partycję. Po uruchomieniu kliknąłbym na opcję (powinien sam wyskoczyć komunikat) zainicjalizowania partycji i jej sformatowania. Później przerzuciłbym / skopiował MacOS z płyty czy plikopartycji na taką partycję. Później tylko wyłączyłbym emulator, ustawił w jego opcjach by uruchamiał system z partycji i już. Chyba, że nie chodzi o partycję systemową MacOS dla emulatora a tylko na dane. Wtedy będzie podobnie, tylko bez instalowania bądź kopiowania na partycje systemu Maca.
Nie jestem pewien czy to dobra metoda. Jeśli ktoś ma lepszą proszę napisać.

[#4] Re: Jak stworzyć partycje macowa w amigaos?

@AMIFANPL2, post #1

ZTCP to w konfiguracji SS trzeba wybrac jakas partycje, potem zbutowac Macka (np. z pliko partycji) i mackowy system powinien sam zapytac czy ma sformacic nowa patrycje.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem