[#1] Stare gry dla PC
Sa jakies ciekawe stare gry, ktore dobrze dzialaja pod PC-Taskiem (DOS) na procku 040/40, a nie mozna ich spotkac w wersji dla Maca (i nie ma ich oczywiscie w wersji dla Amigi).
Oczywiscie nie chodzi mi o gry ktore mozna odpalic, tylko ktore plynnie dzialaja, poniewaz odpalic to udalo mi sie nawet Tomb Raidera Demo :)
[#2] Re: Stare gry dla PC

@Andrzej Drozd, post #1

Kiepsko kolega po PPA szpera - http://www.ppa.pl/emulki/pctask.html ;)
[#3] Re: Stare gry dla PC

@reactor, post #2

To ja jeszcze dodam do listy działających pod PC-Task "pieprznego" japońskiego RPG'a pt "Knights of Xentar" ^_-

Tylko na słabszych konfigach należy KONIECZNIE wyłączyć widok (quasi) 3D! Inaczej gra się strasznie wlecze
[#4] Re: Stare gry dla PC

@Andrzej Drozd, post #1

Bez problemu chodzi też stary DOS'owy, pamiętajacy czasy AT'eków, polski "Kret". Prosty, ale wciągający. Yeaah! ^_^
[#5] Re: Stare gry dla PC

@Andrzej Drozd, post #1

Electrobody, Alcatraz, Colorado i np. Blues Brothers :)

[#6] Re: Stare gry dla PC

@Andrzej Drozd, post #1

ninja rabbit
goblins 1,2,3 (sa na amidze ale na pc maja 256 kolorow i szybko chodza
ja gram w nie na WB)

[#7] Re: Stare gry dla PC

@Andrzej Drozd, post #1

jeszcze "sołtys" - polska przygodowka - 286/3MB RAM :)

[#8] Re: Stare gry dla PC

@Świerk, post #7

Wogole gry z pc w ktore sie gra na Ami maja "magie". Ja nawet nie ruszylem Silent Hilla 2 i 3 na grzybie...Chyba czas na PSX2 ;)
[#9] Re: Stare gry dla PC

@Świerk, post #7

Skyroads 3D - powinno ruszyć, ale nie sprawdzałem.
Ta gra wymiata :D Właściwie to było jedyne zajęcie na informatyce w technikum, rok poźniej był jeszcze pinball - Silver, ale dupiaty, amigowe pinballe są lepsze :P
Jakby ktoś znał jakiś odpowiednik Skyroads3D dla Ami, to był bym wdzięczny.
[#10] Re: Stare gry dla PC

@Świerk, post #7

...jeszcze prince of persia 2
powinna tez ruszyc jagged aliance

[#11] Re: Stare gry dla PC

@shg, post #9

skyroads rzeczywiscie rusza:)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem