[#1] Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?
Mam problem kupiłem Mediator PCI do A1200 mam kartę PPC 200 z 060
i próbowałem zainstalować Voodoo 3 2000 16 MB mam orginalny soft od mediatora i zprzeproszeniem g. z tego, sprawdziłem Virge PCI zainstalował się bez żadnego kłopotu pozatym niewidzę na tym cd sterowników do 3dfxa tylko jedną biblioteke pomóżcie bo niewiem co robić:(
[#2] Re: Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?

@zbyszek, post #1

Ja nie mam VooDoo3 i nawet nie wiem jak wygląda, ale (i nie jestem pewien!!!) Virge to (chyba!!!) działa pod kontrolą CyberGraphics, a VooDoo (na pewno!!!) pod P96. Może to jest tym problemem?

Ja też miałem kilka problemów z moim VooDoo5 w Mediatorze, ale wynikały one z mojej głupoty raczej (np. nie wiedziałem, że kartę trzeba dodatkowo zasilać ;))

[#3] Re: Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?

@zbyszek, post #1

Czy na tej karcie Voodoo3 jest na jednym układzie logo 3dfx?
Słyszałem, że istnieją jakieś podróbki tych kart i na pc takie karty działają, ale na Amidze nie za bardzo. Ktoś na grupie pl.comp.sys.amiga
miał podobny problem z tego co pamiętam.

[#4] Re: Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?

@Baron Althaar, post #2

Do Virge też są sterowniki P96.
Jeśli chodzi o to dodatkowe zasilanie dla karty to bardzo dziwne, pierwszy raz słysze o czymś takim :)
Ja swojego Voodoo3 w Mediatorze dodatkowo nie muszę zasilać (bo jak i po co?:)
Może tylko Voodoo5 tak ma(?)

[#5] Re: Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?

@grxmrx, post #4

:) VooDoo5 to w ogóle jest bydlę :) Karta wielka, dwa coolery, potrzeba dodatkowego zasilania (bez tego ani rusz), ale cenię sobie ten sprzęcik.

[#6] Re: Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?

@zbyszek, post #1

Co to jest 'mediatoż'?
[#7] Re: Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?

@Jacek Rzeuski, post #6

"mediatoż" to potwór ortograficzny ;)
Zwalcze go poprawiając tematy w tym wątku za chwilkę.

[#8] Re: Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?

@grxmrx, post #7

Nierozumiecie mnie chodzi oto że w sterownikach Picasso96 niemogę wybrać voodoo bo takiej karty tam niema więc wybranie z listy jest niemożliwe :)
picasso96 mam w versji 2.1a
[#9] Re: Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?

@zbyniek, post #8

Aby na pewno poprawnie zainstalowałeś driver do karty?
[#10] Re: Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?

@zbyniek, post #8

Gdybyś pzeczytał instrukcjć to pewnie byś wiedział, że z listy trzeba wbrać CyberVision 64/3D i nazwć monitora zmienić na Voodoo.
[#11] Re: Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?

@mcbarlo, post #10

Zmieniem nazwę w devsach w katalogu monitor z Cvision643D na Voodoo bo wyobraź sobie, pierwsze co zrobiłem to sięgnołem właśnie do instrukcji .
Ale nic to niedało karta jak nie działała tak nie działa a na pewno i mediator i
karta są dobre bo w mediatorze chodzi Virge więc działa a Voodoo w PC-cie pracujewięc też jest sprawdzony POOOOOOOOOOOMMMMOOOOCYYYYYYYY :(
[#12] Re: Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?

@zbyszek, post #11

Może wiadomości pod tym linkiem pomogą.

[#13] Re: Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?

@zbyszek, post #11

Hmmm. Jedyne co mi do glowy przychodzi to Picasso96Mode. Moze tam masz cos zle ustawione ?

[#14] Re: Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?

@mcbarlo, post #13

Dzii wszystkim za pomoc zwruciłe się do elboxu i dostałe szczegułowe instrukcje i wszystko chula no może nietak wszystko ale przynajmniej Voodoo ruszyło :)

Mam jeszcze problem i niewiem cego to wina miałem go jeszcze przed zakupem Mediatora , chodzi oto że wos mi się wykłada to znaczy pokazuje tabliczkę z kilkoma rzędami cyferek no i tyle niemogę uruchomić mini GL
bo odrazu się wysypuje miałem nadzieję że jak kupię mediatorek i Voodoo to problem zniknie .Może towina programu BPPCfix którego używam do wyłączenia bibliotek ppc w mojej karce Blizard PPC A1200? jeżeli coś macie na ten temat to proszę o pomc aaaaaaaa chętnie pomogę osobom , które mają problem z uruchomieniem Voodoo taki jaki ja miałem wcześniej ;)
[#15] Re: Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?

@zbyszek, post #14

Dostales od Elboxu secjalna wersje Warp3D ? Bez tego ani rusz.
[#16] Re: Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?

@mcbarlo, post #15

Niewiem czy to specjalna wersja ale jest na pytce z mediatorem
[#17] Re: Jak zainstalować Voodoo 3 w mediatorze?

@zbyszek, post #16

To ta na 100% nie zadziała. Wiem, ze od Elboxu trudno jest sie doprosic czegokolwiek, wiec Warp3D leci na priv:)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem