[#1] Jak botowanie Amithlona z HDD.
Hola!

Mam pytanie.

Jak już wcześniej wspominałem mam dwa HDD po 40 GB = 80 GB.

Na jednym jest WinXP, a na drugim mam zainstalowany Amithlon.

Czy mozna jakoś skonfigurować lub coś zrobic abym mógł botować Amithlona z HDD, ponieważ wkładanie i wykładanie płyty jest trochę męczące, a jednocześnie chciałbym też botować Windowsa.

Oczekuję na pomoc.

[#2] Re: Jak botowanie Amithlona z HDD.

@chris1983, post #1

Jest taki progra pracujący pod XPkiem dzićki któremu można wybrać system operacyjny po załączeniu komputra nazywa sie "Acronis OS Selektor" był kiedyś umieszczony na płytce bodajże z Entera .Ja na nim miałem do wyboru cztery systemy W 98 .XP .Amithlona i Knoppixa. :D

[#3] Re: Jak botowanie Amithlona z HDD.

@Pawiu, post #2

Zapomniałes powiedzieć o tym śże Amithlon potrzebuje jeszcze partycji do zbootowania sie, trzeba na nim umiescić piki z katalogu AMITHLON na CD.
I jak już sie pobawisz HDToolBoxem, to musisz głównej partycji AMISI zaptaszkować BOOTTABLE i prioty 1. Ja nie używałem Acronisa, napisałem sobie skrypt w DOSie, który po wyborze Windowsa 98 (miałem XP 98 Linuxa i Ami) wyświetlał jeszcze dodatkowe zapytanie o to czy chce na pewno uruchimić 98, czy też wole Amithlona. I wszystko pasiło :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem