[#1] Jak emulowac karte graficzna ??
Witam
Mam pewien klopot .... chcialbym pod UAE emulowac karte graficzna i nie wiem jak to zrobic .... co jest potrzebne jak to poustawiac aby wszystko dzialalo ??
Ewentualnie co zrobic aby emulator wyswietlal inne poza standardowymi trybami graficznymi.

Pozdrawiam
[#2] Re: Jak emulowac karte graficzna ??

@Senjuro, post #1

Musisz zainstalowac pakiet Picasso96 (P96) na systemie AmigaOS (WB) zainstalowanym juz na WinUAE. Podczas instalacji musisz zaptaszkowac UAEGFX. Nastepnie zresetowac WB i wybrac w ScreenMode np. tryb UAE-GFX 800x600. A jesli chodzi o konfiguracje WinUAE to musisz ustawic pamiec RTG na 8 MB, pamiec Fast wylacz i ustaw ja na slotach ZIII, procek na 040, JIT na 8MB. Na Aminecie jest gdzies pakiet P96 ale pamietam ze cos bylo nie tak (demo/shareware czy jakos tak). Jak znajde to ci podesle moje.
[#3] Re: Jak emulowac karte graficzna ??

@Andrzej Drozd, post #2

Dzieki ogromne ... bede wdzieczny

Pozdrawiam
[#4] Re: Jak emulowac karte graficzna ??

@Senjuro, post #3

Juz powinno byc :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem