@Zalek,
post #1
Mam takie pytanko. Spotkałem sić z obrazami gier nie jako pliki dyskietek (ADF), ale jako pliki twardego dysku (HDF), które sić bootują i po prostu odpalają gre zainstalowaną na takim twardzielu, bez konieczności wczytywania Workbencha.
Zapomniałeś dodać, że dotyczy to tylko emulatora WinUAE (tak na marginesie, czy na E-UAE to działa?)
Z kolei pliki instalacyjne wdhload chyba (tak myślć) wymagają uprzedniego uruchomienia systemu operacyjnego i dopiero z niego umożliwiają odpalenie zainstalowanej gry.
Pliki instalacyjne WHDLoad umożliwiają instalację pakietu WHDLoad. Odpowiednie instalatory konkretnych gier pozwalają przy wykorzystaniu WHDLoad uruchomić gry, które z reguły bezpośrednio z systemu nie działają lub na lepszych konfiguracjach gorzej się zachowują.
Czy jest jakiś sposób, żeby przerobić instalki wykorzystujące wdhload na takie, które sić same będą bootowały?
Jest, tak jak opisano powyżej, ale ja nie widzę sensu takiej operacji.
A jak sić nie da, to jak stworzone zostały te pliki hdf, z którymi ja miałem doczynienia?
Pliki HDF to plikopartycje, które zastosowanie znajdują tylko pod emulatorem takim jak WinUAE (być może też i E-UAE).