[#1] PowerWindows na Picasso96
Odkąd mam system p96 zainstalowany, nie mogę przesuwać w górę/dół całego ekranu.
Po zainstalowaniu & uruchomieniu PowerWindows (wersja 1.1) nic nowego z oknami nie mogę zrobić. Okno można przeciągnąć "na chwilę" poza ekran, ale automatycznie po zwolnieniu klawisza myszy ono powraca "do środka". Czyżby PowerWindows był bezużyteczny na p96?

[#2] Re: PowerWindows na Picasso96

@El Amigos, post #1

Nieściąganie ekranów pod P96 to naturalny objaw, ale te korzystające z custom chips ściągają się nadal. Co do Power Wins to może sprawdź Power Windows NG 1.3. Po ten zwykły nie był intensywnie testowany z kartami graficznymi. W guidzie pisze tylko, że powinien działać.
[#3] Re: PowerWindows na Picasso96

@El Amigos, post #1

Zaktualizuj swoj system do wersji 4.0 - tam mozna do woli sciagac ekrany i wysuwac okienka poza ekran.

[#4] Re: PowerWindows na Picasso96

@cholok, post #2

A skad pobrac 1.3?

Ja pobralem zrchiwum z aminetu, w readme bylo napisane, ze jest to wersja 1.3, a jak ja sprawdzilem poprzez Version to mam 1.1. (i NG i zwykla)

[#5] Re: PowerWindows na Picasso96

@reactor, post #3

BoingBag 3? ;)

[#6] Re: PowerWindows na Picasso96

@El Amigos, post #4

Ale data zmieniła się na nowszą.
[#7] Re: PowerWindows na Picasso96

@El Amigos, post #1

Jak widac w Graffiti, sa tam moje dwa stare zrzuty z WinUAE i dwa z AGA (64 kolory). Na tych z WinUAE widac Power Windows. Jak pisze w dokumentacji, okna mozna przesuwac tylko w prawo i na dol. Juz nie pamietam, ale cos trzeba ustawic w Tooltypach lub prefsach, aby okno nie przeskakiwalo. Pamietam ze jak okno bylo za ekranem, to klikniecie na nie dwa razy, spowodowalo powrot. Mozliwe ze aby okno w ogole przesunac, trzeba bylo kliknac dwa razy na gorna belke okna i dopiero przeniesc. Pokombinuj i poczytaj dokumentacje. Uzywalem to takze chwile na AGA, ale byly jakies problemy z CEDem.

Co do sciagania ekranow, na P96 nie mozna. Na CGX i BVision, tez nie.
[#8] Re: PowerWindows na Picasso96

@El Amigos, post #1

PowerWindows działa bardzo dobrze na P96.
Ikonyfikacje i troche innych bajerów powinieneś mniec od razu.
Wyciąganie okien za ekran po spatchowaniu kickstartu, wszystko jest w dokumentacji.
Jeżeli używasz Amithlona, to z mojej strony można ściągnąc ulepszony pliczek obrazu kickstartu, który bedzie działał w pełni z PowerWindows.
Do UAE łatwiej jest spatchowac plik kickstartu samemu.
[#9] Re: PowerWindows na Picasso96

@reactor, post #3

Zaktualizuj swoj system do wersji 4.0

Tam Dam!!!! Tam Dam Daaaammm!

Bujdy! Bujdy! Bujdy!

AOS4 nie istnieje. To rzadowa teoria spisku :P
[#10] Re: PowerWindows na Picasso96

@reactor, post #3

Mówisz o CGX czy P96? Nie ma sterownika CGX pod WinUAE, więc zostaje P96, a ostatnia wersja to 2 coś.
[#11] Re: PowerWindows na Picasso96

@cholok, post #10

Kto? Ja? :P
CGX na Amidze z BVision
P96 na WinUAE
:)
[#12] Re: PowerWindows na Picasso96

@Andrzej Drozd, post #11

Okay, zajarzyłem o co biega pomysł
[#13] PowerWindows na Picasso96/SmartRefresh

@cholok, post #12

Odkąd używam odświeżania SmartRefresh wszystkie okienka pokazują się szybciej, ale za to pojawiają się anomalie w odswieżaniu (przede wszystkim tapet - np. po zamknięciu okna Froggera, pozostaje po nim ślad na pulpicie)
Każde okno można odświeżyć ręcznie, ale jest chyba jakaś opcja do zaznaczenia w Power Windows poprawiająca odświeżanie?

A kickstart spróbuję spatchować, może się uda.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem