[#1] Czy Pegasos to dalej Amiga?
Myślę o zakupie Pegasosa. Mam kilka pytań.
Czy na tym sprzęcie czuję się starą Amiga, chodzi mi walory
systemu Workbech. Co lepiej dziala Linuks, czy amiga os?
Czy 600 mhz wystarcza do wszystkiego i jaka jest stabilność
działania?
Pozdrawiam i dzięki.
[#2] Re: Czy Pegasos to dalej Amiga?

@Andrzej, post #1

Hmmmm.MorphOS jest kompatybilny z OS3.x wiec programy pisane pod OS3.x beda dzialac.MUI jest juz w systemie wiec mozesz sobie ustawiac wszystko do woli :D.Linux jak i MorphOS dzialaja wysmienicie :) G3/600 wystarcza w zupelnosci wiec nie ma problemu ze cos za wolno chodzi.A chwilami nawet za szybko wszystko dziala.:) --------------------------------------------------- Pegasos II G3/600 User ;)

[#3] Re: Czy Pegasos to dalej Amiga?

@Andrzej, post #1

G3/600 wystarczy do niektórych zastosowań, ale zdecydowanie polecam G4 :) Z DivXem 1024x576 G3 już sobie tak średnio radzi ;)
[#4] Re: Czy Pegasos to dalej Amiga?

@Jacek Piszczek, post #3

Niektorych? O boze, zaczynam sie martwic o szybkosc dzialania 1.5 (jesli kiedys wyjdzie...) na moim Peg1/G3
[#5] Re: Czy Pegasos to dalej Amiga?

@Jacek Piszczek, post #3

Pytanie skad taki divx skoro hdtv w europie jeszcze nie ma, a norma tv ma max 720 w szerokosci :)
[#6] Re: Czy Pegasos to dalej Amiga?

@Valwit, post #5

Odpowiedz jest prosta. Maniacy uzywajacy zegarow powyzej 4 GHz lecza swoje kompleksy (?)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem