[#1] karta graficzna Zorro II
Napiszcie swoje opinie o wyższości jednych kart nad innymi; będę kupował a jeszcze się nie zdecydowałem. Myślę o Picasso II albo CV64/3D - do A12k, może macie inne typy albo coś na zbyciu. Pozdr,
[#2] Re: karta graficzna Zorro II

@winder, post #1

Ja mam Picollo SD64. Trudno mi ja porownywac do innych kart, bo innych nie mialem. Moge powiedziec ze pracuje mi sie bardzo przyjemnie w WB o rozdzialce 1024x768 na tej karcie.
[#3] Re: karta graficzna Zorro II

@winder, post #1

Zdecydowanie CyberVision, lepsze parametry itp. Sam taką miałem. Pracowało mi się całkiem przyjemnie. Pozatym karta ma "akcelerator" 3D. Jednak traktuj go tak jakby wogule go niebylo :)
[#4] Re: karta graficzna Zorro II

@DarQo, post #3

No właśnie; 3D jakby nie było - ale nie zależy mi na tym, bardziej na stabilnej karcie 2D; WB i jakieś znośne tryby na PCtowym monitorze.
Jak macie inne typy to piszcie. Pozdr.
[#5] Re: karta graficzna Zorro II

@winder, post #4

Co prawda moje doswiadczenia dotycza Voodoo3 , ale jest powszechnie wiadomym , ze CyberGFX jest o wiele lepszym systemem niz Picasso96 , stawialbym na CV64/3D .

[#6] Re: karta graficzna Zorro II

@Darek S., post #5

Polecam małe Piccolo lub SD64: karta jest przelotowa, podłączasz do wejścia RGB out z Ami i masz mniej miąchania kablem od monitora.
Miałem tak w A1200, mam w A3000, wyjście z wbudowanego FF i jest miodzio :)
Aha, i oczywiście CGX.

[#7] Re: karta graficzna Zorro II

@reactor, post #2

Karta CV64/3D w tej rozdzielczości pracuje z przeplotem - brzydko miga. Za to przy 800X600 bardzo dobrze. Obraz na monitorze pc bardzo dobry - mam Optiview`a 15". "Wada" to jej super gabaryty.
[#8] Re: karta graficzna Zorro II

@Marek Perkowski, post #7

CV64/3D przy 1024x768 już działa z interlejsem? Dziwne. Jak miałem CV64 (bez 3D), do 1024x768 wyświetlała bez migotania. Czyżby w tej dziedzinie CV64 też była lepsza od nowszej karty CV64/3D?
[#9] Re: karta graficzna Zorro II

@kmilota, post #8

eeee to wjakies zle ustawienia - ja mialem cv64/3D i chodzila na 1024x768 w 85Hz bez zadnego przeplotu. w ustawieniach CGX poprostu trza wylaczyc przeplot i po sprawie.

[#10] Re: karta graficzna Zorro II

@Darek S., post #5

A ja gdzieś (nie pamiętam gdzie to było) wyczytałem, że CV64/3d pod zorroII szybciej działa z Picassso96 niż z CGX. Przeplotu przy 1024x768 nie odnotowałem, a Workbencha mam w tej podziałce właśnie
[#11] Re: karta graficzna Zorro II

@Kwiatki, post #9

Dzięki za informacje! Rzeczywiście przy ustawieniach screenmode wyświetla mi info o przeplocie i tak jest w rzeczywistości! A swego czasu, notabene korzystając z pomocy w portalu PPA, próbowałem pozmieniać parametry pracy CGX. Skończyło się na totalnym skasznieniu systemu i instalacji go na nowo. Więc się obawiam mieszania i pozostałem przy 800x600. W sumie lepsze to niż rozdzielczości Agaty
[#12] Re: karta graficzna Zorro II

@Marek, post #11

zawsze wejdz w dana rozdzialke a potem wejdz w test - obraz pokaze sie na monitorze - i potem strzalkami kombinuj podnoszac ustawienia czestotliwosci , przeplotu i innych. dopuki tego nie zapiszesz nic sie nie stanie. doprowadz do idealych ustawien i dopiero otem zapiszz stan. i tak zapisze te ustawienia dla dokladnie tej rozdzialki jaka ustawisz.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem