@DarQo,
post #1
Nie mam CD32 i nigdy nie mialem ale pewnie cos tam wykombinuje :)
1. Jak wypalić płyte bootowalną dla CD32?
Np. za pomoca MakeCD. Po nacisnieciu ADD. i kliknieciu na linijke ktora pojawi sie w oknie, otworzy sie nastepne o nazwie ""MakeCD Track Options", nastepnie zaznacz strzalke przy "Type"i otworzy sie kolejne okno - "MakeCD ISO image prefs", w ktorym nacisnij "Boot Options"
Pamietaj jednak ze aby zrobic plyte da CD32, na tej plycie musi byc system. Najlepiej stworz sobie partycje o wielkosci plyty CD, nastepnie zinstaluj tam WB 3.0 (najlepiej 3.1). Partycje nazwij tak jak bedzie sie nazywala plyta. Teraz bedzie cie czekalo tygodniowe testowanie i instalowanie gier. Gdy wszystko bedzie gralo dopiero wtedy wypal plytke. Testuj najlepiej na "golej" Ami z 020 i 2MB Chipu (rownie dobrze nadaje sie do tego WinUAE, na ktorym takze mozna pozniej uzyc MakeCD i zrobic ISO, ktore mozna wypalic na jakimkolwiek pecetowym programie).
2. Czy jest jakiś sposób aby gry (AGA,ECS i te zainstalowane przez WHDLoad), zrzucić na płytę i później uruchomic na cd32?
Teoretycznie tak, gdy na plycie bedzie system, ale WHDLoad wymaga dosc duzo dodatkowej pamieci (8 MB?)
3. Jakim sposobem (mixed mode/cd-extra) dogrywac audio tracki dla gier cd32?
Tak samo jak do w szystkich innych, czyli nie mozna dogrywac, tylko odrazu trzeba nagrac calosc. Pierwsza sciezka to DANE (gra), natomiast pozostale to audiotracki. Pierwsza sciezke mozesz skopiowac bezsposrednio z katalogu, lub zrobic ISO.
4. Mam konsole, ale bez żadnych kabli itp. Co mi jest potrzebne aby podłączyć sprzęt do telewizora i uzyskać jak największą jakość obrazu?
CD32 posiada wyjscie z modulatora, wiec odrazu mozna ja podlaczyc do TV. Zdaje sie ze ma tez wyjscie EURO ktore mozna podlaczyc do monitora Pal (lub tez telewizoraz takim wyjscie uzyskujac lepsza jakosc).