[#1] CD32
Witam!

Mam kilka lamerskich pytań:

1. Jak wypalić płyte bootowalną dla CD32?
2. Czy jest jakiś sposób aby gry (AGA,ECS i te zainstalowane przez WHDLoad), zrzucić na płytę i później uruchomic na cd32?
3. Jakim sposobem (mixed mode/cd-extra) dogrywac audio tracki dla gier cd32?
4. Mam konsole, ale bez żadnych kabli itp. Co mi jest potrzebne aby podłączyć sprzęt do telewizora i uzyskać jak największą jakość obrazu?

to narazie wszystko 8), licze na pomoc
[#2] Re: CD32

@DarQo, post #1

Ad.1. Wypala sie normalnie, bez szczegolnych zabiegow, ale nalezy pamietac, ze CD32 ma czytnik x2, wiec CD nalezy palic jak najwolniej. Moze chciales zapytac jak zrobic bootowalna CD?
Ad.2.Jest to wogole mozliwe, ale nie wiem czy akurat za pomoca WHDLoad... ale chyba tez.
Ad.3. Tu nie jestem pewien, bo po prostu zapomnialem jak to kiedys robilem, ale przypuszczam za pomoca mixed mode.
Ad.4. www.CD32.ltd.pl - tam jest jakies zdanie na temat podlaczenia i kabli
[#3] Re: CD32

@DarQo, post #1

Nie mam CD32 i nigdy nie mialem ale pewnie cos tam wykombinuje :)

1. Jak wypalić płyte bootowalną dla CD32?

Np. za pomoca MakeCD. Po nacisnieciu ADD. i kliknieciu na linijke ktora pojawi sie w oknie, otworzy sie nastepne o nazwie ""MakeCD Track Options", nastepnie zaznacz strzalke przy "Type"i otworzy sie kolejne okno - "MakeCD ISO image prefs", w ktorym nacisnij "Boot Options"

Pamietaj jednak ze aby zrobic plyte da CD32, na tej plycie musi byc system. Najlepiej stworz sobie partycje o wielkosci plyty CD, nastepnie zinstaluj tam WB 3.0 (najlepiej 3.1). Partycje nazwij tak jak bedzie sie nazywala plyta. Teraz bedzie cie czekalo tygodniowe testowanie i instalowanie gier. Gdy wszystko bedzie gralo dopiero wtedy wypal plytke. Testuj najlepiej na "golej" Ami z 020 i 2MB Chipu (rownie dobrze nadaje sie do tego WinUAE, na ktorym takze mozna pozniej uzyc MakeCD i zrobic ISO, ktore mozna wypalic na jakimkolwiek pecetowym programie).

2. Czy jest jakiś sposób aby gry (AGA,ECS i te zainstalowane przez WHDLoad), zrzucić na płytę i później uruchomic na cd32?

Teoretycznie tak, gdy na plycie bedzie system, ale WHDLoad wymaga dosc duzo dodatkowej pamieci (8 MB?)

3. Jakim sposobem (mixed mode/cd-extra) dogrywac audio tracki dla gier cd32?

Tak samo jak do w szystkich innych, czyli nie mozna dogrywac, tylko odrazu trzeba nagrac calosc. Pierwsza sciezka to DANE (gra), natomiast pozostale to audiotracki. Pierwsza sciezke mozesz skopiowac bezsposrednio z katalogu, lub zrobic ISO.

4. Mam konsole, ale bez żadnych kabli itp. Co mi jest potrzebne aby podłączyć sprzęt do telewizora i uzyskać jak największą jakość obrazu?

CD32 posiada wyjscie z modulatora, wiec odrazu mozna ja podlaczyc do TV. Zdaje sie ze ma tez wyjscie EURO ktore mozna podlaczyc do monitora Pal (lub tez telewizoraz takim wyjscie uzyskujac lepsza jakosc).

[#4] Re: CD32

@Andrzej Drozd, post #3

I gitara gra, wielkie dzieki :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem