[#1] Rejestracja Pixel32
Czy moglby mi ktos pomoc w rejestracji programu Pixel32? Czasu zostalo bardzo niewiele, bo podobno tylko do konca roku obecna cena (32 $) jest aktualna. Nie bardzo kumam jak mam to wplacic. Kase zza granicy czasem dostaje (i za kazdym razem mam z tym troche problemow) ale nigdy nie wysylalem za granice. Karty kredytowej nie mam. Ma ktos jakies doswiedczenie na tym polu? Tutaj http://pixel32.box.sk/index.php?cat=Purchase niby wszystko jest opisane ale ja bym sie dowiedzial chetnie jak to wyglada od strony Polaka mieszkajacego na jakiejs wiosce z kilkoma bankami w ktorych nie wiedza co to jest SWIFT code (naprawde:)). Jakby mi ktos opisal w punktach co mam zrobic to bylbym wdzieczny. Zupelnie sie w tym nie kumam i nie lubie rozkumywac tych spraw. Bank mam nie po drodze, a czasu ostatnio mam przerazajaco malo. :( Z gory dzieki za pomoc.

[#2] Re: Rejestracja Pixel32

@MDW, post #1

Nasze banki nie są takie zacofane. Ale biorą strasznie wysokie prowizje za przelewy zagraniczne. Wszystko zależy od tego jak chcesz dokonać transakcji. Najwygodniej, ale najmniej bezpiecznie jest wysłać pieniądze w kopercie. Dobrze je tam zakamuflować, wysłać pocztą poleconą "priorytetowo". Powinno dojść.

Jeżeli zdecydujesz się na bank, będziesz musiał wypełnić druk zlecenia zagranicznego. Trochę tam jest pisania. SWIFT i IBAN są rozumiane, więc bez obaw. Dowiedz się też przed złożeniem zlecenia jak wysoka jest prowizja Twojego banku (od 20 do 40 PLN) i banku beneficjenta (zazwyczaj są to koszty około 5-10 USD). W sumie - skórka za wyprawkę wysyłać niewielką kwotę przez bank...
[#3] Re: Rejestracja Pixel32

@mailman, post #2

Obecnie do niektorych krajow poczta tez przesyla pieniadze na zasadzie przekazu...

[#4] Re: Rejestracja Pixel32

@mailman, post #2

Chyba rzeczywiscie sprobuje wyslac "zbunkrowana" kase poprostu w kopercie. To za mala suma zeby sie bawic w te oplaty. Musze tylko rozmienic dolary zeby miec drobne 32$ i wysylam. :) Dzieki za rade.
[#5] Re: Rejestracja Pixel32

@mailman, post #2

Dzisiaj wsadziłem 32$ w mocno "zbunkrowaną" kopertę (zamaskowałem czarnym papierem tak że pod światło zupełnie nie widać co jest w środku). Dołożyłem karteczkę z moimi danymi na której na samej górze wielkimi fontami napisałem "Pixel32 for MorphOS". No i całość wysłałem priorytetem do tej jego Słowacji. Zobaczymy czy to dojdzie i co z tego wyjdzie... :)
[#6] Re: Rejestracja Pixel32

@mailman, post #2

Wczoraj dostalem maila z informacja, ze kasa dotarla. :) Tak wiec pomysl z wsadzeniem zbunkrowanych pieniedzy do koperty i wyslaniem priorytetem sie sprawdzil. Dzieki za rade. :)
Wyglada na to, ze jestem legalnym uzytkownikiem Pixel32. Teraz tylko czekam az moj Pegasos wroci z naprawy (z Niemiec) i pojawi sie Pixel32 w wersji na MorphOSa...
[#7] Re: Rejestracja Pixel32

@MDW, post #6

Za kilka dni powinno juz dzialac, autor siedzi wlasnie na #morphos i puscil screenshoty z programow testowych:
http://www.ck-koukal.sk/dn/pixel_mos.png
http://www.ck-koukal.sk/dn/pixel_mos2.png
[#8] Re: Rejestracja Pixel32

@marcik, post #7

Juz za kilka dni??? No zartujesz chyba. Ja myslalem, ze to sprawa 2-3 miesiecy. Suuuper. Kurcze zeby mi tylko jak najszybciej Pegaza odeslali. :(

Dzieki za swietna informacje!
[#9] Re: Rejestracja Pixel32

@MDW, post #8

Za kilka dni niektorzy maja dostac bety, bo autor musi dopisac kilka funkcji aby dzialalo na mosie. Podejrzewam, za jak nie wynikna niespodziewane problemy to za tydzien-dwa moze byc cos publicznego.
[#10] Re: Rejestracja Pixel32

@marcik, post #9

dopiero za 2 tygodnie? :P

[#11] Re: Rejestracja Pixel32

@marcik, post #9

jak program ma własny system gadżetów to spoko ale jeśli korzysta z jakiś nieamigowych cudów (czyli ogólnie panujących standardów) to chyba się to pisanie przedłuży
[#12] Re: Rejestracja Pixel32

@rzookol, post #11

SDL
[#13] Re: Rejestracja Pixel32

@MDW, post #8

Wlasnie autor podeslal nowego screena:
http://www.ck-koukal.sk/dn/pixel_mos3.png
:)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem