[#1] Moduły
Potrzebny mi program do zgrywania modułów (konkretnie MED) do formatu mp3. Może być zarówno pod AOS jak i WIN. Zwykła wersja DeliPlayera odpada ponieważ zgrywa w mono.

Help me!

[#2] Re: Moduły

@Korni, post #1

ocho! chyba znalazłem chyba XMPLAY (WIN).
Jak sprawdzę czy działa to dam znać.

[#3] Re: Moduły

@Korni, post #2

WinAMP umie OUTPUTować do wav i chyba także mp3...
...a tak pozatym to uruchom swój ulubiony jakikolwiek dowolny moduł w swoim ulubionym jakimkolwiek player'ku a następnie uruchom jeden z programów do edycji wave'ów (polecam GoldWave) i zgrywaj zawartość wave output :)

[#4] Re: Moduły

@Korni, post #1

Dowolny player, który generuje dźwięk przez AHI. Ustawiasz wówczas tryb AHI jako FILESAVE, zapuszczasz moduł i masz plik AIFF lub WAV. Później tylko trzeba to zencodować.
[#5] Re: Moduły

@mailman, post #4

no własnie to jest to :) a do enkodowania polecam lame + gui min. do niego czyli thempegagui - obydwa leżą na aminecie

[#6] Re: Moduły

@Korni, post #1

Dzięki za pomoc!

[#7] Re: Modu?y

@Korni, post #1

To mozna zrobic pod HippoPLAYERem, jesli masz AHI.

[#8] Re: Moduły

@mailman, post #4

Rodzi się jedno pytanie: czy playery odgrywające moduły MED-a (bo o nich mówimy) korzystająw ogóle z AHI ???
(z tego co pamiętam to nie). Najlepiej zatem byłoby użyć programu Octamed Sound Studio i zgrać do pliku (gdyż ma taką opcję) !
[#9] Re: Moduły

@mailman, post #4

Nie jestem ciekawy, ale...zaznaczyłem opcję FILESAVE i włączyłem SIDPlayera. Nie wiem, tylko gdzie zapisuje AHI ten plik...

[#10] Re: Moduły

@noowy, post #9

Powinno pojawic sie okno wyboru a jesli cos jest zgrane na stale to podgaldnij SnoopDosem.
[#11] Re: Moduły

@yackar, post #8

Rodzi się jedno pytanie: czy playery odgrywające moduły MED-a (bo o nich mówimy) korzystająw ogóle z AHI ???

DigiBooster korzysta z AHI, Hippoplayer też. Więc chyba da radę. Fakt, że nigdy tego nie próbowałem na MED-ach (jakoś żaden mi do gustu nie przypadł ;)
[#12] Re: Moduły

@mailman, post #11

No to spróbuj na HippoPlayerze pociągnąć moduł MEDa przez AHI. powodzenia. a DigiBooster to już nie jest Player...tylko Tracker do robienia muzyki gwoli ścisłości.
[#13] Re: Moduły

@yackar, post #12

No to spróbuj na HippoPlayerze pociągnąć moduł MEDa przez AHI.

Muszę to obadać ;)

a DigiBooster to już nie jest Player...tylko Tracker do robienia muzyki gwoli ścisłości.

Ale to chyba nie oznacza, że nie da się przy jego pomocy zrzucić modka do AIFF-a. Też obadam.
[#14] Re: Moduły

@mailman, post #13

Na DigiBoosterze mozna zgrywac nie tylko DBM ale tez np. MEDy (MODow nie probowalem). Sa dwa sposoby za pomoca "Mixera" (polecam) lub wybor trybu AHI-filesave i Play (nie polecam gdyz trzeba mierzyc czas, poniewaz modul idzie w "kolko").
[#15] Re: Moduły

@Andrzej Drozd, post #14

Na Digi tak. Ale normalnie pod playerami jak Hippo, player MEDa korzysta z własnych procedur mixujących znajdujących się w takich bibliotekach jak
medplayer.library i innych "medowych". Bez tego HIP nie jest w stanie takich modków odtworzyć.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem