[#1] Kto jest za założeniem FIA ( Fanatyczna organIzacja Amigowa ) ?
:D
[#2] Re: Kto jest za założeniem FIA ( Fanatyczna organIzacja Amigowa ) ?

@Camelek, post #1

Ja nie. Mimo ze jestem fanatykiem. Caly czas walcze aby nie byc fanatykiem i obiektywnie obserwowac cale ogolnokomputerowe srodowisko. Bedziecie mieli niezlego wroga. Nikt tak nie potrafi niszczyc fanatykow jak swiadomy fanatyk :)

Peace
[#3] Re : To raczej nie ma charakteru FANATYZMU

@Andrzej Drozd, post #2

Po prostu zrzeszenie ludzi, którzy nie chcą, aby Amiga została zepchnięta na dalszy plan w całym tym 'komputerowym' środowisku. Organizowanie imprez mających na celu zapoznanie byłych Amigowców z nowymi AmigaOne. I takie tak 'pokojowe' spotkania.
[#4] Re: Re : To raczej nie ma charakteru FANATYZMU

@Camelek, post #3

którzy nie chcą, aby Amiga została zepchnięta na dalszy plan w całym tym 'komputerowym' środowisku

Ona zostala zepchnieta poza najdalszy plan juz wiele lat temu. O powrocie chocby do ostatnich rzedow swiata komputerowego juz nie ma mowy. Musialoby nas byc ze 100 razy wiecej. Gdyby nas bylo przynajmniej 10 razy wiecej to mozna byloby mowic o jakims srodowisku, mozna byloby zaczac cos robic (chociaz to i tak nic by nie dalo). W takiej postaci jak teraz to sie juz nic nie da zrobic. Mozna tylko zdychac. Wiem ze to przykre. Dla mnie to tez rodzaj osobistej tragedii. :(
[#5] Re: Re : To raczej nie ma charakteru FANATYZMU

@MDW, post #4

Może powinieneś zakupić biosteron? Ponoć pomaga na takie dolegliwości. :)

[#6] Re: Re : To raczej nie ma charakteru FANATYZMU

@MDW, post #4

Mozna tylko zdychac.

No cos Ty? Chyba nie poddamy sie idei M$? "Walka z Matrixem wciaz trwa"
[#7] Re: Re : To raczej nie ma charakteru FANATYZMU

@MDW, post #4

Ostatnio w TV reklamuja jakis srodek przeciwko depresji...tam ma depresje jakas pani ale moze chłopcom tez pomaga ;)
[#8] Re: Re : To raczej nie ma charakteru FANATYZMU

@nelson, post #7

...na depresje jest tylko dziewucha ktora z swieczka szukac (inne kupuja tylko buble w supermarkecie) a na kaca serwuja "musze isc do pracy" :)
[#9] Re: Re : To raczej nie ma charakteru FANATYZMU

@Andrzej Drozd, post #6

Teraz na głównym frontcie walczy Linux.
[#10] Re: Kto jest za założeniem FIA ( Fanatyczna organIzacja Amigowa ) ?

@Camelek, post #1

Nie sądzicie jednak, że jeśli ludzie usłyszą o nowych Amiga'ch, to być może zmienią platformę? Dla kogoś kto np. miał kiedyś Amigę, a teraz używa PC z Linux'em, zmiana może dać wiele satysfakcji :P . Sam przecież nie zaczynałem od Amigi miałem różnego rodzju kompy (np. Spjektr-100; C-64; Amiga 500, 2000, 1200; Schneider; PC 286-686; a teraz chcę mieć AmigaOne!).

Zapytajcie kogoś czy słyszał o Amidze? Wiele osób zapewne odpowie, że gdzieś tam miało, ale ile osób odpowie, że nawet nie słyszało o tym komputerze. Dlatego powinniśmy szerzyć wszelkiego rodzaju alternatywy, bo inaczej wielkie korporacje będą nam dyktowały swoje prawa!
[#11] Re: Re : To raczej nie ma charakteru FANATYZMU

@MinisterQ, post #5

Ja mam "kryzys wieku sredniego". :)
[#12] Re: Kto jest za założeniem FIA ( Fanatyczna organIzacja Amigowa ) ?

@Camelek, post #10

My to wiemy zaokrąglajac to juz 10 lat od upadku Commodore, a My wciaz trwamy i zyjemy (sa ludzie ktorzy nie maja) kazdy z nas ma peceta i odpala go czasami, ale to nic nie zmieni i nie wnosi. Przeciez gdyby PC byl idealny to nikt nie potraktowalby Billa tortem ;)
[#13] Dzięki MDW - TY przynajmniej nie zmieszałeś mnie z błotem.

@Camelek, post #1

Nietkórzy to chyba nie czytają tego co jest napisane (oprócz MDW, który chyba czytał).
Napisałem, że jest to org. pokojowa, bojową ma tylko nazwę¡
[#14] Re: Re : To raczej nie ma charakteru FANATYZMU

@MDW, post #11

A tam czlowieku...na taki kryzys najlepsze sa 16-tki :)
[#15] Przy tak podzielonej społeczności...

@Camelek, post #1

Celem org. jest połączenie Amigowców jednym wspólnym celem jakim jest AmigaOne.
To Ona ( a może One) powinna wyznaczać standard komputerów, a nie będzie tak jeśli nikt nawet nie będzie o Niej wiedział. Dlatego chciałbym wyznaczyć pierwszą misję tej org. :
1) wchodźmy na strony dla PC lub inne i informujmy o nowych Amiga'ch.

Wejdźcie na fedora.pl w forum HydePark - pierwszy krok w informowaniu.

http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?s=f76dd2646b2d956f3a8cb7471e9a8d80&showforum=32
[#16] Re: Przy tak podzielonej społeczności...

@Camelek, post #15

Jejku - mam nadzieje, ze wiesz co piszesz... Tak zabugowany sprzet ma wyznaczac standardy? - dziekuje - postoje...

[#17] Re: Przy tak podzielonej społeczności...

@Camelek, post #15

No...problem w Tym ze AONE to Terron-Linuks Box czy jak to tam nazwal...A wychodzi na to ze najbardziej Amigowa bedzie (jest) microAONE...Zreszta Amiga to nie Amiga tylko Commodore...a ciekawe co tu mi miga.

"Oby ludzie doczekali sie AOS4 dla Pegaza"
[#18] Re: Przy tak podzielonej społeczności...

@Kaczus, post #16

Gdyby płyty główne na PC były w tym stadium co A1, już dawno było by można je kupić i nawet byś o tym nie wiedział, przykłady :
1)płyta gł. firmy S***** działała pierwsze kilka minut po czym się spaliła
2)tym razem system : W******* - zawsze wychodzą do niego łatki, najpierw jest sprzedawany później testowany na "ludziach".
Wiem to z doświadczenia
[#19] Re: Przy tak podzielonej społeczności...

@Camelek, post #18

Wiesz, do PC ludziom kopowalem dobre plyty - mam swojego konsultanta, ktory zajmuje sie tym, by wlasnie nie trafialy takie buble. Przez lata wspolpracy na razie znalazl sie jeden niesprawny egzemplarz - plyta miala chyba zimny lut - przynajmniej objawy na to wskazywaly. Oczywiscie wymiana byla zaraz po stwierdzeniu, ze to plyta psuje wszystko, a nie inne czesci komputera. A tu mamy sprzet watpliwej jakosci (ze wzgledu na bledy chipsetu) urozmaicone dodatkowo fatalnym wykonaniem...

[#20] Re: Przy tak podzielonej społeczności...

@Camelek, post #18

Ja tez jestem uzytkownikiem XP i omijam jak ognia, ale czasami musze wejsc w to bagno ;)
[#21] Re: Re : To raczej nie ma charakteru FANATYZMU

@Andrzej Drozd, post #14

Heh, toż to pedofilia ;)
[#22] Re: Kto jest za założeniem FIA ( Fanatyczna organIzacja Amigowa ) ?

@Camelek, post #10

Camelek napisał(a): > Nie sądzicie jednak, że jeśli ludzie usłyszą o nowych Amiga'ch, > to być może zmienią platformć? Szczerze mowiac wogole w to juz nie wierze. :(

[#23] Re: Re : To raczej nie ma charakteru FANATYZMU

@MDW, post #11

Nie przejmuj się. To i tak lepsze od starczego zdziecinnienia :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem