[#1] dziwności...
Heh, dziwności. Czy ktoś z was ma w Amidze coś co ma jakies kosmiczne właściwości. Ja w mojej odkryłem przćłącznik dwupozycyjny. Myślałem że do zmiany kickstartów. Ale w każdej pozycji jest kickstart 3.1 :D. wrzuciłem jakąś dziwna dyskietke i pokazało - actionreplay mk3 virus detector - czy coś takiego i wykryło wirusa na dyskietce :D. Czyżby to był Action Replay?? A propos czy u was też trzeba czekać jakies 30 sekund aż pojawi sie kickstart i ta animacja dyskietki wchodzącej do stacji?? bo u mnie przez 30 sekund pustka i dopiero po chwili mozna wkładac dyskietke :D

pzdr :D

[#2] Re: dziwności...

@malin666, post #1

Dawno temu spadla (Amiga w wiezy) z polmetrowego stolika i uderzyla gora o ziemie...nic sie jej nie stalo...to jest magia ;)
[#3] Re: dziwności...

@malin666, post #1

A propos czy u was też trzeba czekać jakies 30 sekund aż pojawi sie kickstart i ta animacja dyskietki wchodzącej do stacji?? bo u mnie przez 30 sekund pustka i dopiero po chwili mozna wkładac dyskietke

Na kickstarcie 3.1, tak sić właśnie dzieje. Wyjścia są dwa, wymiana kicka na 3.0 (nie polecam), zakup twardego dysku (polecam).
:D

[#4] Re: dziwności...

@malin666, post #1

qrcze jak ktos chce pomóć lamerowi w zamontowaniu stacji pc0 zapraszam na gg numer 7909657 :D wale głową w klawiature i nic
:D

[#5] Re: dziwności...

@malin666, post #4

HD, HD, HD, HD...OO...lub zaczekaj az pobawie sie z dyskietkami i wysle ci prawdziea poczta...wszystko juz bylo wyjasnione na forum...
[#6] Re: dziwności...

@Andrzej Drozd, post #2

Znowu zaczynasz? )
[#7] Re: dziwności...

@Seeker, post #6

Ja? ;)
[#8] Re: dziwności...

@Andrzej Drozd, post #2

Poczekaj jeszcze z rok, a odezwie sie Murphy i jego prawa.

[#9] Re: dziwności...

@El Amigos, post #8

Eee no...mam jeszcze druga plyte glowna ;) Nie strasz ze tak szybko bede musial kupic cos z G4? :)
[#10] Re: dziwności...

@Andrzej Drozd, post #9

Mam jeszcze jeden kwiatek :D. Zerwałem plomby i otworzyłem Amige . Zobaczyłem nietknićtą taśmć od stacji dyskietek i przełącznik do Action Replay. Okazało sie ze Action Replay był montowany w serwisie Commodore i nakleili plomby 2 raz :D. Najlepsze jest to że ta Escomowska Amiga czyta dyskietki NDOS. Alfabet, Cannon Fodder i Super Frog smigają aż miło. :D . No i bez zadnej przeróbki! Aha to chyba nie jest egzemplarz "wczesnej" Amigi z Escomu. Data zakupu - 20.12.1996 :D

[#11] Re: dziwności...

@malin666, post #1

Znalazłem w mojej A1200 sanki do dysku 2,5 wićc chyba kupie taki na Allegro :D. Tylko jedna sprawa-czy do tego potrzebna jest jakaś taśma połączeniowa?? Czy taśma od stacji dyskietek bedzie dobra?? Ile moze kosztować taśma do dysków 2,5 ??

[#12] Re: dziwności...

@malin666, post #11

Tylko jedna sprawa-czy do tego potrzebna jest jakaś taśma połączeniowa??
- Tak jest potrzebna.

Czy taśma od stacji dyskietek bedzie dobra??

- Nie będzie dobra. Spróbuj wetknąć ją do złącza IDE 2,5'' w A1200, a przekonasz się czemu

Ile moze kosztować taśma do dysków 2,5 ??

- A to jest najlepsze, gdyż patrząc po ofertach sklepów nie widać, aby miały one takowe taśmy, kiedyś się ich o to spytałem ale jak narazie nie otrzymałem odpowiedzi.

[#13] Re: dziwności...

@malin666, post #1

Amigi1200 z KS3.1 czekają ~30 sekund, z KS3.0 ruszają "prawie" od razu. Zmiana wynikła stąd, że dawne dyski (tu kłania sie paskudna firma CONNER) zanim się rozkręciły, to Amiga już zdążyła "ruszyć" wyświetlając fioletowy ekran powitalny. Trzeba było robić Ctrl+A+A żeby ruszyła z dysku. ktos potem wymyślił program do spowalniania startu Amigi, żeby HD zdążył się rozpędzić. Widać szefostwo Amigi to dostrzegło, i wprowadziło w KS3.1 zmianę wydłużającą czas oczekiwania systemu. Niestety przesadzili z tym czasem (po cholerę aż 30 sekund?!) i nie posiadając HD można osiwieć czekając na jakąś reakcję.
Pamietam, ze gdy zmieniłem A1200 z KS3.0 na 3.1 (nie miałęm HD), to po włączeniu nowej, nie wiedziałęm czy jest nie podłączona, uszkodzona czy co z nią, że nie daje znaku życia.
Najlepszym wyjściem - jak nie chcesz czekać - jest zakup jakiegos małęgo chociaż HD.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem