[#1] image2disk failed returncode 20 ?
chciałem sobie nagrać adf na dyskietkę programem image2disk (tylko on mi chodził spośród adf2disk,adfblitzer,file2disk) a tu wyskakuje mi error FAILED RETURNCODE 20 ,przed formatem dysku wszystko chodziło dobrze,a teraz się coś powaliło.

Plis,pomóżcie mi
[#2] image2disk failed returncode 20 ?

@PGS, post #1

a może mi ktoś na maila wysłać plik dos.library i reqtools.library 38+ ?
wyczytalem w readme programu że takich bibliotek wymaga.
[#3] Re: image2disk failed returncode 20 ?

@Pgs, post #2

A jaki masz majl? :)
[#4] Re: image2disk failed returncode 20 ?

@Pgs, post #2

Jaki masz kickstart w Amidze?
Bo jesli kick1.3 to skorzytaj z transdisk, Wszystkie inne programy wymagają min. kick2.0
[#5] Re: image2disk failed returncode 20 ?

@Pgs, post #2

Dos.library masz w ROMie, a reqtools.library powinieneć mieć zainstalowany przez instalator systemu. Jaki masz ROM?
[#6] Re: image2disk failed returncode 20 ?

@kmilota, post #5

Reqtools nie jest częścią oryginalnego AmigaOS (tak jak np. arp.library). Instalkę można znaleźć m.in. na Aminecie. Dos.library oczywiście siedzi w ROMie.
[#7] Re: image2disk failed returncode 20 ?

@wali7, post #6

mam rom 2.05 i workbencha 2.1
spoko problem ten już rozwiązałem (:
znalazłem reqtools.libary v38+ i działa

teraz mam inny problem ):
co oznacza błąd program failed (#80000020) ?
[#8] Re: image2disk failed returncode 20 ?

@Pgs, post #7

Może luknij tutaj: http://www.gyrok.com/eng_index2.html
Pozdro.

[#9] Re: image2disk failed returncode 20 ?

@Kitech, post #8

ale niewyskakuje mi błąd w czerwonej ramce,tylko włączam prog i wyskakuje mi okienko program failed error
[#10] Re: image2disk failed returncode 20 ?

@Pgs, post #9

A nie lepiej uzyc innego programu do obslugi ADF?
Patrz Aminet
Mając kick 2.x muszą dzialac u Ciebie.
[#11] Re: image2disk failed returncode 20 ?

@Norbert, post #10

O, to ja mam ADF2Disk z GUI. Dziala bardzo dobrze i nie trzeba uzywac Cli. Moge podeslac :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem