[#1] SFS 1.247 dla AmigaOS 3.x
Witam
Napisze mi ktoś jak mam updejtować tego SFSa? Wole za bardzo z tym nie kombinować bo jeszcze sobie przez przypadek popsuje partycje. Z góry dziękuję za pomoc ;)

Pozdrawiam
[#2] Re: SFS 1.247 dla AmigaOS 3.x

@_TomeK_, post #1

Updejt jest "bardzo" bezpieczny.
1. Zmien nazwe starego SmartFilesystem w L: np. na SmartFilesystem_old. Nastepnie wrzuc tam nowy plik.
2. Odpal HDToolboxa. Wybierz "Partition Drive". Nastepnie wybierz partycje SFS i zaptaszkuj "Advanced Option" (wtedy pojawia sie dodatkowe opcje). Nastepnie kliknij na "Add/Update". Pojawi sie okno w ktorym powinien byc - 0x53465300 1.xxx xxxx Custom File System - podswietl go i kliknij na "Upadate Filesystem". Wtedy wyskoczy okno w ktorym wpisz: l:SmartFilesystem. Wszystko potwierdz (ze 3x), a na glownym oknie kliknji na "Save Changes to Drive". Z kazda partycja SFS zrob to samo, a przynajmniej sprawdz czy jest juz odpowiednia wersja (ja mam HD na split i mam tak jakby 10 dyskow po 4GB, ale mozliwe ze updejt w przypdku HD ktory jest caloscia, odziedzicza wszystkie partycje...ale to juz jest szczegol).

PS. Tak samo mozna updejtnac FFS na nowszy (niz ten ktory jest w ROMie). Tez wrzuc najnowsza wersja FFSa do L: i postepuj podobnie.

Napisalem ze to bezpieczne, poniewaz nic nie bedzesz formtowal, tylko zmienial wersje filesystemu :)
Ale czy nowsza wersja nie ma bledow to juz inna bajka. U mnie narazie dziala bez problemu.

Ostatnia modyfikacja: 18.07.05 15:29
[#3] Re: SFS 1.247 dla AmigaOS 3.x

@Andrzej Drozd, post #2

U mnie tez najnowsza wersja dziala dobrze (na partycjach powyzej 5GB i partycji systemowej).
[#4] Re: SFS 1.247 dla AmigaOS 3.x

@Andrzej Drozd, post #2

Dzięki ;) Wszystko jak na razie działa.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem