[#2]
Re: SFS 1.247 dla AmigaOS 3.x
@_TomeK_,
post #1
Updejt jest "bardzo" bezpieczny.
1. Zmien nazwe starego SmartFilesystem w L: np. na SmartFilesystem_old. Nastepnie wrzuc tam nowy plik.
2. Odpal HDToolboxa. Wybierz "Partition Drive". Nastepnie wybierz partycje SFS i zaptaszkuj "Advanced Option" (wtedy pojawia sie dodatkowe opcje). Nastepnie kliknij na "Add/Update". Pojawi sie okno w ktorym powinien byc - 0x53465300 1.xxx xxxx Custom File System - podswietl go i kliknij na "Upadate Filesystem". Wtedy wyskoczy okno w ktorym wpisz: l:SmartFilesystem. Wszystko potwierdz (ze 3x), a na glownym oknie kliknji na "Save Changes to Drive". Z kazda partycja SFS zrob to samo, a przynajmniej sprawdz czy jest juz odpowiednia wersja (ja mam HD na split i mam tak jakby 10 dyskow po 4GB, ale mozliwe ze updejt w przypdku HD ktory jest caloscia, odziedzicza wszystkie partycje...ale to juz jest szczegol).
PS. Tak samo mozna updejtnac FFS na nowszy (niz ten ktory jest w ROMie). Tez wrzuc najnowsza wersja FFSa do L: i postepuj podobnie.
Napisalem ze to bezpieczne, poniewaz nic nie bedzesz formtowal, tylko zmienial wersje filesystemu :)
Ale czy nowsza wersja nie ma bledow to juz inna bajka. U mnie narazie dziala bez problemu.
Ostatnia modyfikacja: 18.07.05 15:29