[#1] Moje Boje z Infolinią Nesostrady Tp
Rozmowa 1:

-Dzien dobry chciałbym podłaczyć Neostrade do mojego komputera.
-Witam jakiego Windowsa Pan uzywa??
-Mam Amige
-Hmm prosze pana Amiga z tego co pamietam ma pamieć poniżej jednego megabajta oraz nie da sić podłączyć dysku twarde ani tym bardziej neostrady.
-Acha dziekuje.

Rozmowa 2:

-Dzien dobry chciałbym podłaczyć Neostrade do Amigi.
-Amigi???
-Tak Amigi
-Do amigi chyba sie nie da
-Chyba??
-Nie słyszałem aby komuś sić udało,Wie pan to bardzo stara gra telewizyjna.
-Gra telewizyjna??
-Tam tylko gry działały miałem kiedyś Amige.
-Acha........

rozmomów 3-9 nie bede cytowal bo mi troche nerwy pusciły :D

Romowa 10:

-Dzien dobry chciałbym podłaczyć Neostrade do Amigi.
-Hmm jak to Pan chce zrobić?? przez router to jest wejscie ethernet czy usb? Czy Amiga ma któreś z tych wejść??
- ma ethernet tak wlasnie bym chcial zrobić podlaczyc to poprzez serwer.

Tu oy Pan staral sie ustalic cos sie dzieje po podłączeniu kabla do Amigi itp itd. Widać było ,że nie ma pojecia o Maiami i o Amidze nie mniej był pierwszą osobą która starała sić mi pomóc :)

Owy Pan ma na imie Mariusz niestety prosił abym nazwiska nie publikował.Zachćciłem go do odiwedzenia serwisu PPA.Pl powiedział ,że nie omieszka bo temat go zainteresował :D

Kto wie Może Pan Mariusz kupi sobie Amige :)))))))))))??????????

Jednak są jeszcze kompetentni ludzie w tpsa hehe.

AMIGA RULEZ

Benedykt

Ostatnia modyfikacja: 05.07.06 12:11
[#2] Re: Moje Boje z Infolinią Nesostrady Tp

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

To nie powinno być w Hyde Parku? ;)

[#3] Re: Moje Boje z Infolinią Nesostrady Tp

@Malin, post #2

A to przepraszam jeśi pomyliłem działy.....

[#4] Re: Moje Boje z Infolinią Nesostrady Tp

dobre, niezły motyw.

[#5] Pajacyki

Taak. Ale z czego to wynika? Z niedouczenia czy może na studiach informatycznych panuje jakieś przykazanie (ONLY ONE WIN)? Proponuje rozbudowe tego tematu bo także spotkałem się z niewiedzą i wręcz niedouczeniem.

Kilka dni temu PUP skierował mnie na kurs Grafiki Komputerowej gdzie zajęcia teoretyczne prowadził pan informatyk który w czasie swojego wywodu o wyższości komputera IBM pzrzekroczył wszelkie granice stwierdzeniem: "W 1995 roku w technologii komputerów domowych zaszła prawdziwa rewolucja. Pojawił się pierwszy w pełni wielozadaniowy system operacyjny: Windows95 ". Później próbował nas przekonać jeszcze co do tego że to właścnie Microsoft wynalazł myszke i to też była rewolucja. Jako jedyny niePCtowiec nie miałem odwagi obudzić wykładowcy z tego błogiego snu...

Za przekleństwa przepraszam.

[#6] Re: Pajacyki

@MarekB, post #5

Przeczytał po prostu biuletyn M$ z 95 roku - też nabijaliśmy się ze
stwierdzeń tam użytych będąc na studiach :))

[#7] Re: Pajacyki

@Kaczus, post #6

w ogóle na stronach M$ jest masa takich bajek. np. format pakowania danych CAB to nowa technologia, ale jakoś zdawkowo napisali, że jest oparty na amigowym lzx, który nowy nie jest. może niech debile napiszę, że to oni wymyślili ikonki :D

[#8] Re: Pajacyki

@QkiZ, post #7

To się nazywa marketing i siła przebicia... mówisz "komputer" myślisz: "składak pc"

[#9] Re: Pajacyki

@QkiZ, post #7

...może niech debile napiszę, że to oni wymyślili ikonki

Ależ napisali :D swego czasu była sobie taka dyskietka, którą nazwalibyśmy dziś Windows 3.0 Live odpalało się z niej PC i można było się zapoznać z "wizjonerskim interface" nowego systemu operacyjnego. Można było sobie poklikać i poprzesuwać ikonki itp.
Ta dyskietka pełna była haseł o nowatorskich rozwiązaniach M$, które użytkownicy Ami i Mac znali od wieków.

Ostatnia modyfikacja: 30.07.06 19:01
[#10] Re: Pajacyki

@Prince, post #8

przypomniałem sobie jak kolega mówił że bedzie miał komputer i muwi nie bćde miał amigi bede maił normalny komputer(w myśli"komputer" chodziło mu że istnieje normalny komputer nic dodać nic ująć) a ja mówie bćdzież miał peceta a on nie jakos amige normalny komputer(widac nie wiedział że każdy komputer jest markowy i sić jakos zwie...)no ico puźniej si.ć okazało pecet z zadziawiającym winMe (w tym, czasie na swoim pc miałem 98 choć na płytce z niele... miałem WinMe to niechciało mi sić go instalować)

Moi koledzy mówią " Amiga jest głupia"(wybaczcie mi że mówiąc to amidze uraziłem wszystkich(siebić tez )
Drugi kolega który w miarć sić zna na kompach zdziwiło proc.33mhz i 16mb ram gdy powiedziałem że amiga poraz pierwszy mogła wyswietlić 24-bit powiedział tylko tyle a wiesz że do pc sa już 64-bit kolor(w co nie chce mi sie wieżyć

A teraz spadam na xiaolina
[#11] Re: Pajacyki

@APC74, post #9

M$=opuźnieni w rozwoju
choć trzeba jkis nowy os robić z przezroczystymi okienkami według m$ wygląd sić tylko liczy
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem