[#1] Muzyka z amigowych gier, konwersja.
Witam, sciagnalem sobie muzyke z gry (platforma to emulowana amiga)

Na stronie jest info aby pliki otpalac w DeliPlayerze. I nie ma z tym problemu. Dziwia mnie tylko same pliki a raczej ich nazwy:

mod.pyra-musik-level2
mod.pyra-dragon-level3
mod.pyra-musik-gameover

itp. kazdy plik fakt, logicznie opisuje z jakiego levelu gry jest. Ale chcialem to sobie przekonwertowac do wav aby nastepnie przekonwertowac do mp3, wypalic na plyte i sluchac w cdku w aucie.

Tu jest problem. Zawsze sobie radzilem z tym wpisujac tylko np. ogg to mp3 w googlach albo [jakiekolwiek inne rozszerzenie] to mp3 i google wyplulo program w jakim mialem to zrobic.

Ale w jakim formacie sa te pliki? :/ DeliPlayer pokazuje: Format >> ProTracker i ew. rozszerzenie *.pt3

wiec w googlach lece pt3 to wav i pt3 to mp3 ale absolutnie nic nie ma. Pomozecie? Takierujecie czym to przekonwertuje?

Dzieki.
[#2] Re: Muzyka z amigowych gier, konwersja.

@slick, post #1

a) Ustaw odtwarzanie przez AHI.
b) Ustaw tryb AHI na filesave np. Filesave:16bit stereo++, WAV
c) Przekonwertuj WAVa na MP3 np. SOXem

[#3] Re: Muzyka z amigowych gier, konwersja.

@slick, post #1

To jest format .mod. Spróbuj przekonwertować GoldenPlayerem czy jakoś tak... niestety nazwy dokładnej nie pamiętam, ale na pewno GOLD było w nazwie.

[#4] Re: Muzyka z amigowych gier, konwersja.

@slick, post #1

Hmmm, ten temat nie pasuje specjalnie do działu "Emulacja na Amidze". Teraz dopiero zauważyłem, że DeliPlayer to nie DeliTracker :). Pod Windowsem spróbuj programem XMplay, wiem że dało się w nim przekonwertować do wave'a.

[#5] Re: Muzyka z amigowych gier, konwersja.

@slick, post #1

Albo WinAmp - w prefsach w 'Output' wybierasz Nullsoft Disk Writer i w konfiguracji disk writera format wyjściowy (wav, mp3...)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem