[#1] Quake dla Falcona
Quake powstał chyba już na wszelkie możliwe platformy. Jeżeli ktoś myśli, że Atari i jego Falcon został w tym względzie zapomniany jest w błędzie, gdyż właśnie pojawił się Quake dla Atari Falcon 060.
[#2] Re: Quake dla Falcona

@mailman, post #1

Lepiej późno niż wcale. Pamiętam jak w jakimś Bajtku było porównanie A1200 i Falcona, procesor 030 i dźwięk 16bit ale za to Amiga grafikę miała lepszą. Najciekawsze że redaktorzy uznali Falcona zwycięscą ze względu na szybsze odczytywanie dyskietek.
[#3] Re: Quake dla Falcona

@mailman, post #1

mailman napisał(a):

> Quake powstał chyba już na wszelkie możliwe platformy.
Taaak? A dlaczego nie widzę go jeszcze na moim ukochanym C-64 co?
No dobra, żartowałem:) W sumie to nawet nie wiedziałem, że nasi bracia spod znaku Fuji Yamy mają 060 na pokładzie. Choć kiedyś trafiłem w necie na komputery o wdzięcznych nazwach "Hades" i "Midas", które są klonami Atari właśnie z 060 na pokładzie (podobno taktowane 100MHz ). Ale skoro i do C-64 są już przyspieszacze, to czemu nie do Atari nie ? :)

[#4] Re: Quake dla Falcona

@mailman, post #1

hmm, widzialem trailer w mpg i musze przyznać, że chodzi zajebiście

[#5] Re: Quake dla Falcona

@Sylwester, post #2

To oczywiste, że uznali za zwycięzcę, gotowi znaleść dowolny powód - Bajtek był zawsze proatarowski.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem