[#1] Amiga i HDD2.5
Wiatam nie dawno akupilem amige1200 (3,0 kick)dokupilem do niej pecetowy dysk 2,5 cala jakies 260mg wszystko ladnie podpiete i zakrecone.Teraz mam pytanie co potrzebuje i co mam zrobic zeby zainstalowac ten dysk jakie programy itd
[#2] ---> archiwum

@Michal132, post #1

te same co do dysku 3.5". szczegoly w archiwum. nawet wyszukiwarka jest.
[#3] x

@Valwit, post #2

to wiem ze jest wyszukiwarka ale tu sie pytam chyba wyrazie o szczeguly nei musisz mi przypominac o wyszukiwarce bo jest na kazdym forum pozdro
[#4] Re: Amiga i HDD2.5

@Michal132, post #1

Wystarczy, ze pobierzesz HDInstTools z aminetu. Ten prosty program na pewno sformatuje Ci dysk.
[#5] Re: Amiga i HDD2.5

@Michal132, post #1

Ściągnij sobie program 'HDToolBox' albo 'HDInstTools', w nim załóż partycje (jedna [1-sza] MUSI być jako "bootable"!). Potem reset, odpalasz Ami z dyskietki INSTALL i instalujesz system. Proste jak drut
Jakby co, to wal na priv'a
[#6] Re: Amiga i HDD2.5

@Michal132, post #1

Witam.
Kup dyskietki z sytemem operacyjnym (Workbenchem), a następnie zrób jak tutaj: http://www.amiga.poldek.one.pl/amiga/instalamigaos/instalamigaos.php
Pozdrawiam.

[#7] Re: Amiga i HDD2.5

@Kitech, post #6

Dzieki za wszystkie konkretne odpowiedzi jak by wystapil jakis problem zglosze sie .pozdrawiam :)
[#8] Re: x

@Michal132, post #3

zadziwiajce, wiesz a nie uzywasz...
[#9] Re: ---> archiwum

@Valwit, post #2

Jaaaasne. Najlepiej odpowiedziec czlowiekowi ze jest wyszukiwarka. To najlatwiej.
No ale srodowisko amigowcow jest tak mile, przyjazne i pomocne, ze.... "jest wyszukiwarka".
To w zasadzie mozna odpowiedziec na 90% postow, ze jest wyszukiwarka. Nawet jesli kolega nie uzyl wczesniej wyszukiwarki (choc watpie), to chyba oczywiste, ze chcial konkretnej pomocy. A jesli nawet, to lepiej nic nie odpisywac, niz takie cos.
brrrrr,

Pozdrawiam.
XaVeR
[#10] Re: ---> archiwum

@XaVeR, post #9

linuxowe klimaty - ot co. choć oczywiście trzeba przyznać, że na niektórych forach taka odpowiedź jest wręcz jedyną z możliwych, gdy ktoś porusza temat wałkowany mniej-więcej 1000 razy (np. niskie transefy na torrent.org.pl, albo makowe gg na macforum).
[#11] alez

@XaVeR, post #9

nikt ci nie broni opisac tutaj jak sformatowac hdeka. ja wole skierowac do archiwum gdzie problem jest juz wielokrotnie opisany zamiast pisac po raz n-ty to samo.
[#12] Re: alez

@Valwit, post #11

Masz racje. RACJE, tylko ja tez mam problemy aby doszukac sie do jakiegos problemu z ARCHIWUM PPA. Proponuje nowy dzial - PROBLEMY, gdzie NOWI uzytkownicy mogliby w prosty sposob znalezc te 10 postow na swoj temat...ale teraz to nie ma sensu i prosze NIE MOWIC ZE JEST COS W ARCHIWUM... Dokladnie to mam na mysli aby zakwalifikowac problematyke, a nie wrzucac calosc do "jednego worka internetu" :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem