[#1] PNG i Ami
Jaki jest najlepszy datatype PNG, aby działał na 68030 50Mhz i 32 Fast RAM?
Próbowałem różne ale żaden z nich nie działał :(
Może ktoś ma podobną konfigurację i mi pomoże :D
[#2] Re: PNG i Ami

@Korni, post #1

stare warppng np. te freewarowe. akpng tez dziala. 030/40 32 mb ramu
[#3] Re: PNG i Ami

@Valwit, post #2

a skąd zdobyć te warppng, na aminecie są jakieś ale chyba nowe?
akpng kiedyś sprawdzałem i jakoś nie chciało działać
[#4] Re: PNG i Ami

@Korni, post #3

nie wiem skad. ze starych play moze, albo od kogos kto ma.
[#5] Re: PNG i Ami

@Korni, post #3

Podeslalem na priv WarpPNG v44.10 i 44.13. Pamietaj aby przed instalacja wykasowac recznie wszystkie pliki starych/innych datataypow PNG.
[#6] Re: PNG i Ami

@Korni, post #1

Może picture.datatype masz w wersji wcześniejszej niż 43 ? Wiele nowszych picdatatypes wymaga co najmniej tej wersji. Jest też taka możliwość, że w DEVS:Datatypes/ leży inny deskryptor PNG, może nawet nazywający się inaczej, i "on rozpoznaje" PNG jako pliki "swojego" typu i wywołuje odpowiedni datatype do ich obsługi (niekoniecznie i zapewne nie WarpPNG ani nie akPNG). W razie wątpliwości SnoopDos. Sprzęt masz wystarczająco dobry do obsługi PNG, chyba że nie korzystałeś z instalatora i skopiowałeś do classes/datatypes/ wersję wymagającą FPU.
[#7] Re: PNG i Ami

@Konrad Klar, post #6

Dzięki za pomoc
Datatajpów jeszcze nie sprawdzałem, ale się odezwę jak będzie ok albo źle :D
[#8] Re: PNG i Ami

@Korni, post #7

Z listy największych szkodników w DEVS:Datatypes

MacSound
MacPict
xpm
gifanim

wiele plików jest błędnie rozpoznawanych przez te deskryptory, jako pliki odpowiednich (czyli "ich") formatów. Dodatkowo sprawdzanie może zająć sporo czasu dla pozostałych plików (każdy gif jest potencjalnie animgifem, każdy plik tekstowy xpm, a każdy plik w ogóle może być macowym data fork, zawierającym dźwięk). Jeśli masz decompressor.datatype sprawdź czy w LIBSfd/ nie ma slavów innych, niż te rozprowadzane w pakiecie z biblioteką, nie warto tego kolekcjonować, sporo z nich jest, w nowszej wersji, zintegrowane z biblioteką xfdmaster, pozostałe są błędne i powodują zwisy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem