[#1] === Dyskietka startowa do CD ===
potrzebuję dyskietkę startową z której można uruchomić (mount) cd. Testuję jeden projekt i potrzebuję go wystartować z dyskietki. :D :D :D
[#2] Re: === Dyskietka startowa do CD ===

@Ariel, post #1

Najłatwiej jak ci taką dyskietkę zrobi AmigaOS3.9. A jak chcesz aby ci ktoś taką zrobił, to musisz podać więcej danych sprzętowych.
[#3] Re: === Dyskietka startowa do CD ===

@Ariel, post #1

Większość pakietów obsługi CD składa się z 3 plików:
- mountlisty, w katalogu SYS:Devs/DosDrivers, zwykle ma nazwę CD0 i ikonkę
- sterownika, w katalogu SYS:Devs, zwykle ma nazwę CD.device, lub ATAPI.device, lub podobnie
- filesystemu, w katalogu SYS:L, zwykle ma nazwę AllegroCDFS, AsimCDFS, lub podobnie - zależnie od pakietów których używasz (zazwyczaj pliki te można używać w różnych kombinacjach, wtedy tylko w mountliście w polach device i filesystem musisz mieć podane prawidłowe nazwy).
Czasem mogą być odstępstwa od reguły: czasami potrzebny jest jakiś assign, dodajesz go wtedy w startup-sequence; czasami używasz jakiś patch na scsi.device (w rodzaju IDEFix, czy EIDE), wtedy plik patcha przegrywasz i uruchamiasz w s-s.
Instalacja polega na przegraniu tych (zazwyczaj 3) plików na dyskietkę, do takich samych jak na HDD, katalogów.
Napisz jakiego systemu obsługi CD używasz. Najprościej byłoby gdybyś miał BlizzardaPPC z CD SCSI - wtedy nie potrzbujesz żadnego pakietu - wszystko siedzi w ROMie karty.
[#4] Re: === Dyskietka startowa do CD ===

@wali7, post #3

zazwyczaj pliki te można używać w różnych kombinacjach, wtedy tylko w mountliście w polach device i filesystem musisz mieć podane prawidłowe nazwy

Oraz identifier zależny od filesystemu gwoli ścisłości.
[#5] Re: === Dyskietka startowa do CD ===

@Sylwester, post #4

A czy przypadkiem identifier w przypadku filesystemów dla CD nie jest zawsze ten sam? (pytam bo nie wiem, nigdy identifier w mountliście dla CD nie zmieniałem, a korzystałem z różnych filesystemów - problemów nie miałem nigdy).
[#6] Re: === Dyskietka startowa do CD ===

@wali7, post #5

Przykładowo CacheCDFS ma 0x43443031 a AllegroCDFS 0x41434453.
[#7] Re: === Dyskietka startowa do CD ===

@Ariel, post #1

dzięki panowie, już coś zmajstrowałem. skorzystałem z pakietu AsimCDFS v39 i mój cd TEAC 224E od notebooka działa z amisią 1200 idealnie. pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem