[#1] Ustawienia bitmapy ramki okien?
Pod mój stary system podmieniłem sobie dość odbajerzony system 3.9 i jest w nim ustawiona bitmapa na ramkach okien. wcześniej nie używałem tego programu i nie wiem gdzie są ustawienia (być może gdzieś w systemie?) a chciałbym zmienić ją na nieco jaśniejszą. z góry dzięki za podpowiedzi.
[#2] Re: Ustawienia bitmapy ramki okien?

@Mike, post #1

Takie coś robi Birdie i trzeba poszukać w jego programie konfiguracyjnym. Jeśli dobrze zrozumiałem, używasz systemu skonfigurowanego przez innego użytkownika?
[#3] Re: Ustawienia bitmapy ramki okien?

@Konrad Klar, post #2

Tak. Chcialem kupic do mojej ami nieco sprzetu i taniej wyszlo kupic cala i zrobic z dwoch jeden a porzadny komp no i na hd byl calkiem niezly system.
[#4] Re: Ustawienia bitmapy ramki okien?

@Mike, post #3

Birdie nie jest standardowym składnikiem systemu. Trudno mi powiedzieć gdzie poprzedni użytkownik umieścił jego program preferencyjny, może w Prefs, może skasował...? W ostateczności ściągnij Birdie z Aminetu, tam on będzie, bo sam główny program masz, jak widać po efektach.
[#5] Re: Ustawienia bitmapy ramki okien?

@Konrad Klar, post #4

Znalazłem katalog Birdie i dwa pliki Actove.jpg i NoActive.jpg i już podmieniłem sobie innymi teksturkami. Dzięki za nazwę proga. Jak już wiedziałem jaka jest to nie było najmniejszego problemu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem