[#1] SCSI w Apollo 1240???
Jaki transfer zapewnia kontroler scsi na apollo?
Policzyłem piny i wyszło, że jest tego 40. Jaki standard scsi mogę podłączyć? Z tego co pamiętam to przy Ami są różne przeboje z kablami. Proszę o poradę.
[#2] Re: SCSI w Apollo 1240???

@Whiz, post #1

Pinów nie ma co liczyć, na pewno masz co najwyżej FastSCSI, czyli max. 10 MB/s - tak samo jak w BlizzardziePPC.
A masz kontroler? (w postaci osobnej płytki), a jeśli tak, to czy masz kabel do tego cuda?
Ale jakoś nie słyszałem aby ktoś na tym uruchomił HDD - hej, jeśli istniejesz, ujawnij się!
W każdym razie jakbyś odpalił na tym cokolwiek (niekoniecznie HDD), albo ktoś mogący pochwalić się takim osiągnięciem przeczytał te słowa - dajcie znać!
[#3] Re: SCSI w Apollo 1240???

@wali7, post #2

Ktos kiedys chwalil sie ze kontroler rozpoznal mu skaner.
Dysku nie rozpoznal.
[#4] Re: SCSI w Apollo 1240???

@Radoslaw, post #3

Ja po prostu kupilem druga ami ze wzgledu na sloty ziv elboxu bo chodzi na nich cv z apollo i kicku 3.1 i zauwazylem ze jest tam scsi. zamontowany jakby metoda chalupnicza. tak sie sklada ze jest to jakas starsza wersja apollo (tak mi sie wydaje) z pionowym slotem na ram i malym radiatorem oraz zielona plytka drukowana.
W domu mam takie samo apollo ale bez scsi i ze slotem na ram umieszczonym pod katem i plytka zielono-brazowa. mam okazje sprzedac druga ami, ale nie wiem ktore apollo zostawic... ale jesli mam miec z tym takie bole i problemy z kablami to se chyba kupie 80gb na eide...
[#5] Re: SCSI w Apollo 1240???

@Mike, post #4

Podobno w Apollo nie ma pelnego scsi tzn brakuje jakis rozkazow i dlatego zaden dysk nie pojdzie.
[#6] Re: SCSI w Apollo 1240???

@Mike, post #4

Kup lepiej BlizzardaPPC z SCSI - chodzi bardzo dobrze i bez żadnych problemów.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem